free download 78 travel guides written by experts

“Alo, aici e Stroe!”

Avem deosebita plăcere să vă invităm Joi, 14 aprilie 2011, ora 18.30, la Sala SAVOY a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” (Calea Victoriei nr.33) la

Spectacolul extraordinar

“ALO, AICI E STROE!”

dedicat aniversării a 100 de ANI de la naşterea actorului N.STROE

şi

a 80 de ANI de la debutul pe scena Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” a cuplului STROE şi VASILACHE

cu:
STELA POPESCU şi ALEXANDRU ARŞINEL, NAE LĂZĂRESCU şi VASILE MURARU, CRISTINA STAMATE, VALENTINA FĂTU, ANA MARIA DONOSA, LILIANA MOCANU, CRISTIAN SIMION şi NAE ALEXANDRU

cântă:
ADRIAN ENACHE, MIRELA BOUREANU VAIDA şi DANIELA CRISTEA

INVITAŢI în spectacol:
FLORIN PIERSIC, HORAŢIU MĂLĂELE, CRISTINA DELEANU şi EUGEN CRISTEA.

INVITAT special:
Eugen STROE, fiul actorului omagiat N.STROE

cu:
BALETUL Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” (coregrafia: Cornel Popovici)

Regia: BIŢU FĂLTICINEANU

În pauza spectacolului va avea loc lansarea cărţii „STROE şi VASILACHE. APLAUZE” de Eugen STROE (Editura „24 Ore”-Iaşi)

Vor fi prezente numeroase vedete, personalitati din show-biz, arta, teatru, film, sport…

Stroe și Vasilache a fost unul dintre cele mai îndrăgite cupluri umoristice, înscris cu litere de aur în istoria Teatrului de Revistă, format din actorii Nicolae Stroe (1905-1990) și Vasile Vasilache (1907-1944). „Ei rămân în istoria Revistei rom-neşti nu numai cu valoarea artei lor, ci mai presus de toate, , cu gestul – care adesea mi se pare incomensurabil – de a fi trăi şi de a fi murit prieteni” – scria Aurel Storin în cartea sa „Farmecul discret al revistei”.

Şi-au legat NUMELE de scenă şi notorietatea de prima emisiune "Ora veselă" care s-a transmis la Radio București pe data de 9 ianuarie 1929. Pe 1 septembrie 1932 l-au convins pe directorul radiodifuziunii, profesorul Mugur, tatăl regizorului Vlad Mugur, să apară „pe viu” în emisiunea deja celebră „Ora veselă”.

În anii ’30-’40, acest fermecător cuplu comic se remarcase atât în Teatrul de Revistă („Olimpiada veseliei”), cât şi prin popularele emisiuni radiofonice, dar puţini sunt aceia care ştiu că au realizat şi un film sonor – printre cele mai vechi păstrate în întregime, cu scenariu original: „Bing Bang” (1934). A fost primul film muzical românesc.

În cartea sa „77 de ani în 200 de pagini”, Nicolae Stroe povesteşte despre entuziasmul acelor ani alături de prietenul său cel mai bun – : „Ne făceam visuri măreţe şi, ca să nu le uităm, le-am scris mare pe un perete din cabina noastră. La punctul unu am trecut un film ca la Hollywood sau pe aproape. Am început să scriem scenariul, cum în Capitală rulau numai filme cu prinţi şi prinţese sau conţi şi contese şi alte marafeturi. Noi am ales o poveste simplă, umană şi foarte aproape de realitate, despre doi şomeri care se numeau Bing şi Bang. Când scenariul a fost gata şi cei care l-au citit au fost încântaţi, primul lucru pe care l-am făcut a fost să găsim un sponsor, aveam nevoie de cel puţin 350.000 lei, o mică avere în epocă. Tot prin fratele meu Isaiia (Răcăciuni- n.r.) am obţinut banii de la directorul Loteriei de Stat, domnul Râmniceanu, care însă ne-a impus următorul final: şomerii cumpără un loz în final, care se dovedeşte a fi Lozul cel mare, devenind milionari. Loteria şi-a făcut reclamă, iar noi ne-am realizat filmul. În afară de noi mai jucau: Vasiliu Birlic, Nora Piacentini, N. Gărdescu, Sili Vasiliu, Richard Rang, nu lipseau nici mama mea, coana Eugenia şi nici tatăl lui Vasilache. Studiourile noastre au fost: Cişmigiul, Grădina Icoanei, Lacul Snagov şi Ateneul Popular de pe strada Romană”.

După moartea al partenerului Vasile Vasilache în bombardamentul din București din 4 aprilie 1944, Nicolae Stroe a continuat singur transmiterea "live", ani în șir, a popularei emisiuni "Ora veselă" (au mai fost şi altele – "Alo! Alo! Aici e Stroe şi Vasilache" şi la "Alo, aici e Stroe"), care începea totdeauna cu refrenul:

Alo, alo, aici e Stroe (și Vasilache),
Și roagă să-i dați voie,
O clipă să vă-nveselească,
Să glumească,
Iar cu Voi"…

Nicolae Stroe (Stroe Nacht) s-a născut pe 5 mai 1905 în comuna Răcăciuni, județul Bacău şi a murit pe 24 iunie 1990, la Tel Aviv, Israel). Regizor, scriitor (a scris „77 de ani în 200 de pagini”, „Vasilache”, „Aplauze”) și actor de teatru şi film (a jucat în Bing Bang -1935, Ora Vesela – 1936, Toate pânzele sus! -1976), el a debutat ca figurant la Teatrul Mic, iar primul rol a fost în piesa „Azais” de Louis Verneuil, unde a jucat alături de Leni Caler și Ion Iancovescu. A semnat regia spectacolelor Companiei „Stroe–Vasilache”, Teatrului Majestic – Compania „Stroe și Vasilache”, Teatrului Atlantic (4 ani de stagiune), Teatrului de Revistă „Constantin Tanăse” și ale trupelor de estradă sub conducerea personală în cadrul A.R.I.A, Companiei Cărăbuș – Constantin Tănase (și două turnee ale companiei în Orientul Mijlociu), apoi comediile muzicale "Acceleratul 402", "Firfirica", "Cavaler Gândac", "Săracu’ Gica", "Cafeneaua Mică". A emigrat în Israel în 1977. A fost căsătorit cu actrița Nora Piacentini și cu artista Rolanda Camin, cu care are un fiu, pedagogul de teatru Eugen Stroe (Nacht) și o fiică, Dana, psiholog.

Pe Vasile Vasilache l-a cunoscut la Grădina „Volta-Buzești”. Vasile Vasilache s-a născut pe 26 octombrie 1907, în orașul Huși, județul Vaslui şi a murit în bombardamentul din București din 4 aprilie 1944. A fost un regizor și actor de teatru şi film (a jucat în Bing Bang -1935, Ora Vesela – 1936). A compus piesa „TRURLI” cântată şi astăzi cu mare succes de toţi marii interpreţi.

Vă aşteptăm aşadar joi, 14 aprilie 2011, ora 18.30, la Sala SAVOY a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” (Calea Victoriei nr.33) la spectacolul ALO, AICI E STROE!

Bucuresti, 13.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *