kinodiseea final

Allianz-Țiriac continuă simplificarea: asigurarea facultativă și cea obligatorie a locuinței, emise simultan și mai rapid

Allianz-Țiriac a extins soluția de cotare și achiziție simplificată a polițelor, disponibilă deja pentru asigurările auto, și pe segmentul asigurărilor de locuință.

Noutatea constă în emiterea simultană a polițelor facultativă și obligatorie, astfel că timpul pentru obținerea unei protecții complete a locuinței scade în medie cu 10 minute, în condițiile în care informațiile solicitate clientului sunt reduse la jumătate. În noul flux, după 20 de întrebări ambele polițe sunt emise, iar soluția este în continuă rafinare și simplificare.

Clienții care accesează website-ul www.allianztiriac.ro au posibilitatea să obțină un tarif în timp real și să încheie asigurarea pe loc. Polița poate să includă acoperire completă pentru locuință și bunuri, doar pentru locuință sau doar pentru bunuri. Ultima variantă este potrivită și pentru cei care nu dețin în proprietate o locuință, ci locuiesc în chirie.

În cazul în care clienții își doresc mai multe informații despre acoperiri și pachetul cel mai potrivit pentru căminul lor, după obținerea unei cotații online, pot solicita o discuție cu un consultant Allianz-Țiriac sau pot să ne contacteze telefonic. Soluția simplificată este în prezent disponibilă doar pe website-ul Allianz-Țiriac, însă va fi extinsă și partenerilor de distribuție, care vor economisi timp la emiterea fiecărei polițe.

Pentru a încheia asigurarea pentru locuință în varianta simplificată, clienții parcurg patru pași: oferă informații despre locuință, primesc oferta de preț, stabilesc detaliile finale, iar după validare, primesc electronic asigurarea. Soluția Allianz-Țiriac comunică cu bazele de date ale Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor din România (PAID) și Poșta Română, fapt care permite verificarea existenței poliței obligatorii (PAD) și precompletarea automată parțială a datelor despre locuință.

Obținerea unui tarif pentru asigurarea locuinței, dar și achiziția simplificată pot fi efectuate direct de pe computer, telefon mobil sau tabletă, în limba română sau în engleză.

Marilena Bârliga
Marilena Bârliga

„Cotarea și achiziția simplificată, lansată acum și pentru polițele de locuință, este parte din angajamentul Allianz-Țiriac de a reduce complexitatea în asigurări. Preocuparea pentru simplificare continuă, iar toate soluții noastre, de achiziție sau despăgubire, sunt în permanentă dezvoltare. Prin produse și condiții simple și despăgubiri prompte vrem să aducem asigurările mai aproape de clienți și să demonstrăm că sunt o soluție la îndemâna oricui și sunt utile în mult mai multe situații decât ne-am imagina. Asigurarea pentru locuință ne poate fi de ajutor și în caz de incendiu, inundație și cutremur, dar și în situații frecvente așa cum sunt avariile produse de un scurtcircuit, cele la instalațiile de apă sau de încălzire”, a declarat Marilena Bârliga, Director Market Management și Comunicare în cadrul Allianz-Țiriac Asigurări.

În 2020, Allianz-Țiriac a plătit aproximativ 28 milioane de lei în contul a peste 8.300 de dosare de daună deschise în baza polițelor de locuință. Cele mai frecvente cauze pentru care s-au plătit despăgubiri au fost spargerea conductelor de apă (41% din dosare), fenomenele meteo (24%) și avariile accidentale (scurtcircuit, supratensiune, avarii la instalațiile de încălzire, etc.) care au avut loc în locuință (10%). Aproape două treimi din clienții care au avut o daună anul trecut au primit despăgubirea prin facilitatea de plată rapidă, adică în 1-2 zile lucrătoare.

Cea mai mare despăgubire din 2020 a fost plătită pentru pagube provocate de un incendiu și a însumat 1,9 milioane de lei.

Asigurarea de locuință Allianz-Țiriac este structurată pe 3 pachete predefinite și oferă acoperire pentru pagubele generate de fenomene naturale, incendiu, furt, vandalism, până la protecție suplimentară pentru bunuri, răspundere civilă legală, valabilă pentru proprietar și membrii familiei aflați în îngrijire, până la servicii de asistență de urgență la domiciliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *