metalshow

Allan Scott aduce muzica catre oameni miercuri, la Sala Radio

„Allan R. Scott este si-a propus misiunea de a aduce muzica catre oameni, iar in cazul in care muzica sa este la fel de contaminanta ca el, atunci este doar o chestiune de timp”. Aceasta este una dintre aprecierile de care se bucura tanarul dirijor american Allan R. Scott, cel care va dirija miercuri, 9 martie, la Sala Radio, Orchestra de Camera Radio. In cadrul concertului programat la ora 19.00, publicul va putea audia lucrari rar cantate pe scenele romanesti precum Uvertura Hebridele de F. Mendelssohn-Bartholdy, Concertul nr. 1 in do major pentru pian si orchestra op. 15 si Simfonia a II-a in re major, op. 36 de Ludovic van Beethoven.

Dirijorul Allan R. Scott face parte din esalonul cel mai dinamic al tinerilor muzicieni din America de Nord. Preocupat atat de domeniul simfonic cat si pe cel de opera, este recunoscut pentru viziunea si inovatiile pe care le-a adus in programele muzicale, pentru abilitatea de a maximiza efortul muzicienilor implicati si pentru maiestria de a obtine evenimente de o calitatea indubitabila.

Din 2003, Allan R. Scott a fost director muzical al orchestrei si corului reunite sub denumirea „Helena Symphony” (Montana). Datorita initiativelor sale, intr-o scurta perioada de timp a reusit sa creasca audienta cu peste 400% si sa tripleze bugetul anual. In fiecare vara, cu aceasta orchestra, a dirijat programul Symphony Under the Stars care a atras un public de peste 15.000 de persoane.

Scott a dirijat zeci de premiere, a adus in fata publicului diferite integrale simfonice, dintre care, cea mai draga sufletului sau este cea a Simfoniilor de Mahler pe care o va incheia in 2012 cu Simfonia a VIII-a.

In aceasta stagiune dirijorul Allan R. Scott are mai multe aparitii ca dirijor invitat al ansamblurilor Wilmington Ballet Company, Christchurch Symphony din Noua Zeenlanda, Ogontz Music Festival Orchestra, Orchestra Society din Philadelphia, Pottstown Symphony Orchestra, Firelands Symphony Orchestra, Orchestra Scolii de Muzica din Manhattan si Pacific Institute Symphony & Chorus.

Partener de scena al Orchestrei de Camera Radio in acest concert va fi pianistul Horia Maxim.

Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianisti ai generatiei sale, Horia Maxim este un muzician a carui prezenta constanta pe scena salilor de concerte ofera una dintre cele mai importante referinte despre talentul sau artistic.

Colaborator al majoritatii orchestrelor simfonice din Romania, Horia Mihail a cantat sub bagheta unor dirijori prestigiosi, precum Emil Simon, I. Ionescu Galati, Emanuel Elenescu sau Petre Sbarcea, cat si ca partener al unor importanti interpreti romani si straini – Ion Bogdan Stefanescu, Johnny Raducanu, Richard Galliano, Mario Caroli si altii.

Horia Maxim a realizat numeroase inregistrari pentru radio si televiziune, pianistul interpretand printre altele, un numar semnificativ de creatii muzicale in prima auditie. De asemenea, a inregistrat lucrari din repertoriul pianistic al muzicii clasice pentru coloana sonora a unor filme produse in Franta si Statele Unite ale Americii (ex. „Youth without youth”, film produs si regizat de Francis Ford Coppola in anul 2007).

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. G-ral Berthelot nr. 60 – 64, sector 1) si prin reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 07.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *