Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Alimente noi: greierele de casă devine a treia insectă autorizată ca ingredient alimentar pe piața UE

Alimente noi: greierele de casă devine a treia insectă autorizată ca ingredient alimentar pe piața UE

Ieri, 10 februarie, Comisia a autorizat comercializarea greierilor de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în UE.

Este vorba despre a treia insectă pentru care se dă aprobare pentru consum și care vine după autorizațiile precedente emise în iulie anul trecut pentru larva desicată de Tenebrio molitor și în noiembrie pentru Locusta migratoria.

Alimente noi: greierele de casă devine a treia insectă autorizată ca ingredient alimentar pe piața UE

Greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră. Prezenta autorizare a primit girul statelor membre la data de 8 decembrie 2021, ca urmare a unei evaluări stricte din partea Agenției Europene pentru Siguranța Alimentară, care a ajuns la concluzia că această insectă nu prezintă pericole pentru consum dacă este folosită conform descrierii înaintate de întreprinderea solicitantă.

Produsele care conțin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător pentru a semnala eventuale reacții alergice.

În ultimii ani, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a ajuns la concluzia că insectele reprezintă o sursă de alimentație hrănitoare și sănătoasă, având un conținut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre și minerale.

În plus, insectele reprezintă o parte consistentă a alimentației zilnice a sute de milioane de oameni la nivel mondial. În contextul Strategiei De la fermă la consumator, insectele au fost, de asemenea, identificate ca reprezentând o sursă alternativă de proteine care ar putea înlesni trecerea către un sistem alimentar mai durabil.

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.