free download 78 travel guides written by experts

Alfred Net introduce un nou concept pe piata sistemelor de securitate pentru companiile din Romania

Gestionarea evenimentelor reprezintă o provocare pentru companii şi în acelaşi timp un segment complex al sistemelor de securitate. Astfel, Alfred Net introduce pe piaţa sistemelor de securitate din România un nou concept – PSIM (Physical Security Information Management) – o unealtă ce reprezintă o platformă software capabilă să comunice bidirecțional cu aproape orice dispozitiv sau sistem de securitate și nu numai.

De cele mai multe ori, sistemele de operare şi monitorizare nu comunică între ele, fiind independente şi în acelaşi timp lipsa de sincronizare între acestea, determină apariţia unor diferenţe de frecvenţă în generarea evenimentelor sau alarmelor şi implicit în eficienţa de reacție și răspuns asupra acestora.

În timp ce majoritatea departamentelor de securitate din cadrul companiilor utilizează propriile reţele de monitorizare a evenimentelor, alarmelor şi propriile dispozitive de stocare a înregistrărilor video, nu există o acceptare generală a interoperabilităţii între sisteme sau între informaţiile generate și transmise de acestea.

Ideea de bază a conceptului PSIM constă în faptul că toate elementele de securitate sunt transformate în date. Acestea, o dată contextualizate şi analizate, devin informaţii pentru adoptarea unor decizii mai bune şi eficiente pentru administrarea companiei.

Practic, PSIM solicită atât o tehnologie integrată cât şi o coordonare simultană cu elementele IT şi cele de securitate.

Alex Vlăduţoiu – Managing Director Alfred Net – “PSIM nu este un simplu produs, ci mai degrabă un set de tehnologii şi sisteme pentru administrarea şi raportarea evenimentelor de securitate. Ca şi soluţie existentă pe piaţă, PSIM reprezintă un trend al industriei de securitate şi este adecvat oricărei companii care pune accent pe securitate, care are adoptate și implementate proceduri operaţionale de securitate şi dispune de sisteme de securitate – spre exemplu, supraveghere video, control acces, detecție la efracție, detecție la incendiu şi altele. Ideea ce stă la baza conceptului PSIM este cea de semnalare a situaţiilor, când un incident de securitate este generat întotdeauna de cel puțin două sau mai multe surse, iar în cazul în care numărul sistemelor sau dispozitivelor generatoare de evenimente este mare, pot apărea situații imposibile pentru factorul uman să gestioneze mii de evenimente şi alarme, să decidă în timp real gradul de severitate şi să acţioneze în consecinţă în cel mai scurt timp – lucru ce PSIM poate să îl realizeze cu uşurinţă. Până acum, am implementat acest produs în sectorul financiar şi retail, unde s-a dovedit a fi un sistem extrem de flexibil, capabil şi eficient în gestionarea evenimentelor de securitate.”

O platformă software PSIM este capabilă să comunice bidirecțional cu orice sistem sau dispozitiv de securitate electronică şi nu numai, colectează şi filtrează evenimentele şi alarmele generate de acestea, este capabilă să decidă importanţa acestora şi gradul de severitate şi să alerteze în consecinţă operatorul din centrul de comandă. Din punct de vedere operaţional şi indiferent de tipul şi numărul sistemelor “integrate”, prin intermediul platformei PSIM totul devine un sistem unitar, cu o singură interfaţă pentru utilizator. Mai mult decât atât, datorită capabilităţii platformei de a asimila procedurile operaţionale îi va pune la dispoziţie utilizatorului pașii de urmat pentru rezolvarea incidentului.

Astfel, transferul politicilor de securitate către un flux de lucru controlat asigură un proces optimizat de adoptare a deciziilor. În plus, evidenţa consistentă şi sigură a conformităţii este realizată în mod automat şi face obiectul unui audit protejând compania de ameninţări, riscuri şi litigii. Toate datele şi informaţiile referitoare la un anume incident sau eveniment sunt stocate într-o bază de date centrală. În urma incidentului, probele pot fi adunate și confruntate.

Alfred Net este implicată în proiecte de furnizare a conceptului PSIM, atât în România cât şi în afara ţării, implementând cu succes astfel de proiecte în domeniul financiar, transporturi, retail şi infrastructuri critice.

De asemenea, soluţiile tehnice de proiectare ale sistemelor complexe de securitate oferite de Alfred Net se bazează pe inovaţie, performaţă, eficienţă şi adaptabilitate la cerinţele specifice fiecărui client.

Partenerii Alfred Net sunt: Verint Systems, KBC Networks, ASC Telecom, Alfavox, IVONA, Integoo, Jabra, R&G, TRX, Codido, Vector Communications, Wind Mobile, Wind Telecom şi mulţi alţii.

Bucuresti, 25.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *