Kinodiseea

Alexandru Ciobanu a primit aprobarea BNR pentru a ocupa functia de Presedinte

al BCR Banca pentru Locuinte

Banca Naţională a României a aprobat numirea domnului Alexandru Ciobanu în funcţia de Preşedinte al BCR Banca pentru Locuinţe la finele lunii Octombrie 2009. 

„Îi urăm bun venit oficial în echipa BCR BpL noului Preşedinte. Suntem convinşi ca domnul Ciobanu o să ne ajute să ne îmbunătăţim rezultatele deja foarte bune pe care le avem cu Banca pentru Locuinţe” a declarat Martin Skopek, Vicepreşedinte retail BCR şi Preşedinte al Consiliului de Supraveghere BCR BpL.

Domnul Alexandru Ciobanu are o experienţă de peste 14 ani în domeniul financiar-bancar în instituţii de renume din România. Şi-a completat cunoştinţele teoretice cu studii postuniversitare la universităţi de prestigiu precum Harvard şi Essex, specializându-se ca bancher atât pe segmentul corporate cât şi pe retail. A intrat în sistemul de economisire creditare a băncilor pentru locuinţe la începutul anului 2008.

„Băncile pentru Locuinţe au un potenţial foarte mare pe piaţa din România, pentru că sistemul de economisire-creditare este pentru oamenii gospodari, şi românii au aceasta caracteristică. Sunt foarte încântat că am şansa să abordez acest business la maximă capacitate, de la cârma liderului de piaţă, BCR Banca pentru Locuinţe. Sunt convins ca vom obţine rezultate foarte bune şi în continuare” a declarat Alexandru Ciobanu, preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

Conform unui studiu naţional realizat în perioada iulie-august 2009 de IRSOP pentru BCR Banca pentru Locuinţe, economisirea-creditarea reprezintă o alternativă viabilă şi sigură pentru mulţi români interesaţi de investiţiile în domeniul locativ pe termen mediu şi lung. Studiul arată că a crescut semnificativ intenţia de a investi în îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, de la 72% din populaţie, cât era anul trecut, la peste 85% anul acesta.

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), subsidiara a GRUPULUI BCR specializata in economisirea si creditarea domeniului locativ in sistem colectiv, a fost lansata in iulie 2008. Principalii actionari sunt Banca Comerciala Romana (BCR), Romania – actionar majoritar cu 80% din actiuni – si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a Grupului ERSTE, Austria – 20% din actiuni.

Bucuresti, 02.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *