free download 78 travel guides written by experts

Alexandru Andries despre Timisoara: “Aici ma simt ca acasa”

În 24 septembrie 2014, de la ora 20:00, la Filarmonica “Banatul” din Timișoara, Alexandru Andrieș va prezenta recentul sãu proiect muzical, INTERIOARE.

Albumul a fost lansat cu ocazia a 30 de ani de la debutul discografic al artistului. Timișoara va fi primul oraș din turneul de prezentare al albumului aniversar INTERIOARE, Alexandru Andrieș motivând cã aici se simte ca acasã. Alãturi de artist, pe scena Filarmonicii se vor afla și Maria Ioana Mîntulescu, Berti Barbera și Sorin Romanescu.

Cu peste 3000 de concerte și peste 60 de proiecte muzicale în portofoliu, dupã 30 de ani de la debutul discografic, Alexandru Andrieș spune cã se simte “exact ca atunci când am intrat prima datã în studiourile Electrocord, împreunã cu Maria Ioana Mîntulescu, Mircea Marcovici și Mihai Farcaș, sã începem imprimãrile la INTERIOARE. Abia aștept sã mai facem un disc, abia aștept sã mai facem un concert. Mã simt foarte bine, zãu!” În paralel cu cariera sa muzicalã, Alexandru Andrieș este și Conferențiar Doctor la Institutul de Arhitecturã “Ion Mincu” din București.

Albumul aniversar INTERIOARE a presupus remasterizarea materialului original din 1984 la nivelul anului 2014. Acesta ar fi putut sã aparã și în format vinyl, însã Alexandru Andrieș a renunțat la idee: “Povestea cu formatul vinyl (mai bine spus, lipsa formatului vinyl la aceastã ediție) e foarte ușor de explicat: inițial, albumul INTERIOARE a apãrut, în 1984, doar în format vinyl, ulterior și pe casetã audio, și n-am vãzut rostul reluãrii acestui format dupã 30 de ani.”

Artistul spune cã a ținut neapãrat ca primul concert al acestui turneu sã fie la Timișoara, din mai multe motive. “Cel mai important este faptul cã aici mã simt ca acasã și abia aștept sã întâlnim din nou publicul timișorean. În sala Filarmonicii “Banatul” am cântat acum mulți ani, împreunã cu formația PRO MUSICA. Acum vom fi în formula Maria Ioana Mîntulescu (voce) – Berti Barbera (percuție și muzicuțã) – Sorin Romanescu (chitarã) și sper sã fie o surprizã plãcutã și frumoasã” a mai adãugat Alexandru Andrieș.

Prețul unui bilet la concert variazã între 40 și 60 de lei. Biletele pot fi achiziționate de pe Eventim.ro, din reţeaua magazinelor Orange, Germanos, de la casieria Teatrului Naţional Timişoara şi din librăriile Cărtureşti.

Evenimentul este organizat de PRbeta Agency.

Parteneri: Filarmonica „Banatul”, Primãria Municipiului Timișoara, Asociația Timișoara Capitalã Culturalã Europeanã 2021, Autonom Rent a Car.

Parteneri media: TION, 24FUN, Agenda, Cãrturești, Eventim, TVR și Profil Media.

Acreditãrile de presã se solicitã la adresa de e-mail presa@prbeta.ro, până în data de 22 septembrie 2014. Pentru fiecare instituţie de presă se acordă acreditare pentru un reporter şi un fotograf/cameraman. Fotografierea cu blitz în timpul concertului este interzisă.

Bucuresti, 16.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *