bucharest tech week 2021

Alegeti Comisarul din partea Romaniei!

Fostul ministru al Culturii, Mona Musca, conduce in sondajul online al revistei Eurolider pentru functia de Comisar European.

“Alegeti Comisarul din partea Romaniei!” este o initiativa Eurolider in parteneriat cu Banii Nostri si cu www.baniinostri.ro pentru a afla preferintele publicului la postul de Comisar European.

Din momentul in care devine membru al Uniunii Europene, Romania va avea dreptul, prin prevederile Tratatului UE, la un reprezentant in Comisia Europeana, institutia care prefigureaza viitorul guvern european supranational. Comisarul European este cea mai importanta functie care va reveni Bucurestiului la Bruxelles dupa aderarea din 2007.  In sondajul online Eurolider, Mona Musca a trecut inaintea consilierului prezidential,  Theodor Stolojan, care a condus de la inceperea votarii pe www.baniinostri.ro dar care se afla acum pe locul trei, in urma actualului ministru de externe, Mihai Razvan Ungureanu.
 Eurolider are 10 propuneri, printre care actuali sau fosti ministri si specialisti pe probleme de integrare, care se apropie de profilul rezultat din practica altor state membre ale Uniunii in desemnarea Comisarului European. Dintre cei 25 de comisari, cati are acum Comisia Europeana, 3 sunt fosti prim-ministri, 3 au condus ministerele integrarii, 4 au avut portofoliul externelor, 3 au fost ministri de finante, 7 au condus alte ministere, unul a fost membru al Parlamentului European si 4 au fost parlamentari in tarile lor. Cei mai multi dintre actualii comisari europeni sunt afiliati partidelor aflate la putere in tarile din care provin iar 8 din cei 25 de comisari sunt femei. 

Pentru alte detalii si pentru a alege Comisarul din partea Romaniei, accesati www.baniinostri.ro 

Bucuresti, 22.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *