free download 78 travel guides written by experts

“Alege! Este dreptul tau”

In perioada 15– 19 iunie 2008, Autoritatea Naţionala pentru Protecția Consumatorilor împreuna cu Ministerul Educației, Cercetării şi Inovării si Inspectoratul Școlar al Municipiului București, şi Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România, a organizat, la Năvodari, ediţia a VII-a, faza naţională a concursului pe teme de protecţie a consumatorilor “Alege! Este dreptul tău”.

Interesul elevilor pentru concursul “Alege! Este dreptul tău” a crescut de la un an la altul, iar efortul de a studia legislaţia din domeniu este răsplătit prin premii consistente, oferite de sponsorii care se implică în organizarea acestui concurs.

Scopul acestui concurs este educarea şi conştientizarea tânărului consumator asupra drepturilor şi intereselor sale legitime.

Participanţii la acest concurs au fost elevii din clasele I-IV, V-VIII şi IX-XII, concursul fiind structurat după cum urmează:

–          Expoziţie concurs de desene cu teme din domeniul protecţiei consumatorilor pentru clasele I-IV şi V-VIII

–          Concurs individual la care au participat 44 finalişti de la clasele IX-X şi 44 de finalişti de la clasele XI-XII

–          Concursul pe echipe la care au participat 12 echipe.

Concursul individual a constat în următoarele probe: examen de tip grilă, în urma căruia au fost aleşi câte 15 clasaţi pentru cele două grupe de vârstă liceale, după care aceştia au susţinut câte un eseu în faţa juriului.

Concursul pe echipe a constat în următoarele probe: întrebări cu răspuns deschis şi interpretare, comentarii pe marginea unui spot publicitar, realizarea unui poster pentru regiunea pe care o reprezintă precum şi realizarea unui studiu de caz.

“Printre preocupările constante ale APC România figurează informarea şi educarea elevilor de şcoală generală şi liceu referitor la drepturile pe care le au în calitate de consumatori. Copiii şi tinerii sunt cei mai expuşi practicilor defectuoase de etichetare şi practicilor comerciale abuzive, de aceea acest concurs este deosebit de important în formarea unei noi generaţii de consumatori, actori activi pe piaţă, a menţionat Costel STANCIU, Conf. Univ. Dr., Preşedintele APC România.

Partenerii principali din acest an care ne-au sprijin în organizarea şi premierea participanţilor şi câştigătorilor sunt: Piraeus Bank Romania, Raiffeisen Bank, Banca Româneasca, Provident Financial Romania Alpha Bank, Blue Air Transport Aerian, Metro Cash&Carry România, MGV Distri-Hiper/Auchan Titan, Danone, Real Hypermarket Romania, Carrefour România, Parmalat România, Romaqua Group, Rewe România,  Romtelecom, Mars România, Calipso.

Bucuresti, 23.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *