free download 78 travel guides written by experts

Alege cu TVR piesa Romaniei la Eurovision 2012

Selecţia Naţională Eurovision 2012 are loc sâmbătă, 10 martie, ora 21.00

Sâmbătă seară, românii aleg melodia care ne va reprezenta la Eurovision 2012. Selecţia Naţională se desfăşoară în 10 martie, în transmisiune directă la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de la ora 21.00. În premieră, anul acesta, finala va putea fi urmarită şi de internauţi, pe www.tvr.ro/eurovision, dar şi pe site-ul oficial al competiţiei internaţionale – www.eurovision.tv.

Prezentatorii spectacolului de selecţie vor fi Gianina Corondan, Constantin Trofin, Iulia Pârlea (căpitanul anilor ‘90 din echipa lui Mircea Radu în emisiunea ÎnTrecerea anilor) şi cei 3 „Terori”: Zory, Bogdan şi Valentin (din emisiunea La Mustaţă prezentată de Constantin Trofin la TVR 2). Ca şi în alţi ani, în camera verde vor fi, pe lângă artiştii concurenţi, jurnaliştii acreditaţi şi, în premieră, bloggerii care vor face live report.

Invitaţii speciali ai spectacolului de sâmbătă vor fi Hotel FM, reprezentanţii României la Eurovision 2011, Jedward, inconfundabilii reprezentanţi ai Irlandei în concursul Eurovision de anul trecut din Germania, dar şi de anul acesta şi Anggun, desemnată de Franţa să o reprezinte în acest an la Baku (informaţii detaliate despre invitaţii străini prezenţi în spectacolul de sâmbătă seară, în documentul ataşat).

Pentru că România se pregăteşte de alegeri, ideea spectacolului de selecţie va fi oarecum similară: numai că telespectatorii vor vota pentru cea mai bună melodie care să reprezinte România la Eurovision. Vor fi analişti şi comentatori politici, care îi vor lua la întrebări pe concurenţi, iar aceştia se vor strădui să ne convingă să îi votăm. „Mi se pare o selecţie mult mai bună decât în alţi ani şi asta în ciuda faptului că nu sunt multe nume cunoscute publicului larg. Piesa câştigătoare trebuie să aibă forţă, voce (sau voci) deosebite, carismă şi, nu în ultimul rând, spectacol. Eu am convingerea că vom fi în finala din 26 mai cu melodia pe care românii o vor alege sâmbătă”, declară Dan Manoliu, coordonatorul proiectului Eurovision de la TVR.

Spectacolul de sâmbătă seară va fi transmis în trei părţi: de la ora 21.00, de la 22.00 şi de la 23.00, urmând ca înainte de miezul nopţii să fie cunoscută piesa care va reprezenta România la concursul Eurovision 2012, în luna mai, la Baku. Alegerea va fi facută în baza notelor primite de la un juriu de specialişti (50%) şi prin televoting (50%). În caz de egalitate, va câştiga melodia care va avea cel mai mare număr de voturi primite de la publicul telespectator.

De la ora 24.00 este programată, la fel ca în fiecare an, transmisiunea „Dopo Eurovision”, cu discuţiile de după concurs, la care vor participa artiştii, reprezentanţii lor şi jurnaliştii acreditaţi.

Piesa câştigătoare la selecţia naţională va participa în prima semifinală Eurovision pe 22 mai la Baku, Azerbaidjan. Finala internaţională Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai, tot în capitala Azerbaidjanului, Baku.

Invitatii Selectiei Nationale Eurovision2012


Anggun

Anggun Cipta Sasmi (născută la data de 29 aprilie 1974, in Jakarta, Indonezia) este o cântăreață de origine indoneziană cunoscută pentru hit-ul său "Snow on the Sahara", lansat in anul 1997. Albumele sale au fost lansate in peste 35 de tari, ajungand in Top 5 in clasamentele din Europa si in primele 20 in cele americane; pana acum vandut peste 2 milione de CD-uri in intreaga lume. Printre cele mai importante realizari ale sale sunt un premiu ‘World Music Awards’, un concert de Craciun de la Vatican sustinut in prezenta Papei Ioan Paul al II-lea, un interviu CNN New York si o prestigioasa nominalizare ‘Chevalier des Arts et des Lettres’ din Franta.

Anggun este o artista cu gusturi muzicale eclectice, interpretand piese in duet cu Peter Gabriel, Michael Bolton, Julio Iglesias, Bryan Adams, dar si alaturi de DJ Cam, Laurent Wolf sau Pras din trupa ‘The Fugees’. In plus, a realizat piese si pentru coloana sonora a unor filme precum blockbuster-ul ‘The Transporter II’, ‘Open Hearts’ sau mult-premiatul, ‘Ces Amours-la’, regizat de Claude Lelouch.

Albumul ‘Echoes’ reprezinta un nou pas in evolutia artistei, intorcandu-se la sound-ul pop care a consacrat-o. Doua echipe de producatori de succes au pus bazele acestui album: Pierre Jaconelli pe de-o parte, si Jean-Pierre Pilot si Wiliam Rousseau, pe de alta parte. Anggun s-a implicat in toate etapele realizarii albumului, ea scriind versurile pieselor.

Albumul ‘Echoes’ surprinde ecourile unui artist impartit intre doua lumi: Indonezia natala si tara adoptiva, Franta, care a reusit sa gaseasca un echilibru intre cele doua culturi. A obtinut nationalitatea franceza in anul 2000 si considera ca este un mare cadou sa reprezinte Franta la Eurovision.

Televiziunea franceză France 3 a desemnat-o să reprezinte Franța la Eurovision 2012. Ea va intra in concurs cu piesa intitulata „Echo” („You and I”) in finala din 26 Mai la Baku, Azerbaidjan.

Jedward

John Paul Henry Daniel Richard Grimes şi Edward Peter Anthony Kevin Patrick Grimes s-au născut în data de 16 octombrie 1991, în Dublin, Irlanda. Gemenii au apărut pentru prima oară în prim plan, în 2009, la concursul „The X Factor”, unde cei doi şi-au luat numele de Jedward, pentru că, în momentul în care urcau pe scenă, publicul scanda simultan numele fiecăruia dintre ei, iar în loc de “John” şi “Edward”, se auzea “Jedward”. Astfel, până la finalul competiţiei, fraţii Grimes şi-au însuşit acest nume.

Trupa Jedward a reprezentat Irlanda la Concursul Muzical Eurovision 2011, în Germania, unde a obținut locul 8, cu piesa intitulata „Lipstick”. Melodia a avut un mare succes şi a intrat imediat în topurile europene.

Pe 23 mai 2011, când Barack Obama a vizitat Irlanda, Jedward au cântat înainte ca preşedintele american să-şi susţină discursul. Evenimentul s-a petrecut la College Green din Dublin, unde veniseră 60.000 de oameni. Mai târziu, John şi Edward s-au întâlnit cu Barack şi cu Michelle Obama. Gemenii au povestit pe Twitter că preşedintele american le-a mulţumit şi a recunoscut că s-a amuzat văzându-i pe scenă.

La începutul lunii august 2011, Jedward s-au implicat într-o campanie impotriva abuzurilor asupra copiilor si tinerilor, desfăşurată în Irlanda. Gemenii au apărut pe un poster, având răni, vânătăi şi urme de sânge pe chip. Campania a fost iniţiată de Societatea Irlandeză pentru Prevenirea Brutalităţii faţă de Copii – Irish Society for the Prevention of Cruelty to Children (ISPCC). Jedward au participat voluntar la această campanie, militând pentru stoparea abuzurilor verbale sau fizice asupra copiilor şi tinerilor.

Jedward sunt printre cele mai populare staruri din Irlanda şi din Marea Britanie. Ei vor reprezenta si anul acesta Irlanda la Eurovision, la Baku, Azerbaidjan.

Bucuresti, 07.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *