free download 78 travel guides written by experts

Alcatuirea Comisiei Juncker progreseaza

Președintele ales, Jean-Claude Juncker, a transmis astăzi prim-ministrului Italiei, Matteo Renzi, în calitatea sa de președinte al Consiliului Uniunii Europene, lista comisarilor desemnați.

Aceasta vine în completarea unei serii de interviuri pe care președintele ales Juncker le-a avut, în ultimele zile, cu fiecare dintre candidații la funcția de comisar, precum și a propunerii de numire, la 30 august, a Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate.

Etapele următoare:

Consiliul Uniunii Europene trebuie să își dea acum acordul asupra acestei liste, în conformitate cu articolul 17 alineatul (7) din Tratatul privind Uniunea Europeană (TUE), urmând ca lista să fie publicată apoi în Jurnalul Oficial al UE (publicația oficială a actelor legislative ale UE). Ulterior, președintele ales Juncker intenționează să anunțe, cel mai devreme la mijlocul săptămânii viitoare, distribuirea portofoliilor și modul în care preconizează să organizeze activitatea următoarei Comisii Europene.

În etapa următoare, Parlamentul European trebuie să aprobe întregul colegiu al comisarilor, inclusiv președintele Comisiei și Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene. În prealabil, vor avea loc audieri ale comisarilor desemnați în cadrul comisiilor parlamentare relevante, în conformitate cu articolul 118 din Regulamentul de procedură al Parlamentului. De îndată ce Parlamentul European și-a dat aprobarea, Consiliul European numește în mod oficial Comisia Europeană, în conformitate cu articolul 17 alineatul (7) din TUE.

Lista propusă a comisarilor desemnați pentru viitoarea Comisie, în ordine alfabetică:
Vytenis ANDRIUKAITIS (Lituania)
Andrus ANSIP (Estonia)
Miguel ARIAS CAÑETE (Spania)
Dimitris AVRAMOPOULOS (Grecia)
Elżbieta BIEŃKOWSKA (Polonia)
Alenka BRATUŠEK (Slovenia)
Corina CREȚU (România)
Valdis DOMBROVSKIS (Letonia)
Kristalina GEORGIEVA (Bulgaria)
Johannes HAHN (Austria)
Jonathan HILL (Regatul Unit)
Phil HOGAN (Irlanda)
Vĕra JOUROVÁ (Republica Cehă)
Jyrki KATAINEN (Finlanda)
Cecilia MALMSTRÖM (Suedia)
Neven MIMICA (Croația)
Carlos MOEDAS (Portugalia)
Pierre MOSCOVICI (Franța)
Tibor NAVRACSICS (Ungaria)
Günther OETTINGER (Germania)
Maroš ŠEFČOVIČ (Slovacia)
Christos STYLIANIDES (Cipru)
Marianne THYSSEN (Belgia)
Frans TIMMERMANS (Țările de Jos)
Karmenu VELLA (Malta)
Margrethe VESTAGER (Danemarca)

Alături de: Federica MOGHERINI (Italia), numită în funcția de Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate de către Consiliul European, de comun acord cu președintele ales Juncker.

Pentru mai multe informații:

La data de 27 iunie 2014, în urma unei campanii electorale desfășurate la nivel european, Jean-Claude Juncker a fost propus de către Consiliul European drept candidat la funcția de președinte al Comisiei Europene. Pe baza orientărilor politice pe care le-a prezentat în fața Parlamentului European, Jean-Claude Juncker a fost ales pentru a deveni noul președinte al Comisiei Europene, cu o majoritate covârșitoare de 422 de voturi obținută în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European din 15 iulie 2014.

Pagina de internet a președintelui ales, Jean-Claude Juncker:
//ec.europa.eu/about/juncker-commission

Orientări politice pentru viitoarea Comisie Europeană: „Un nou început pentru Europa: agenda mea pentru locuri de muncă, creștere, echitate și schimbări democratice”:
//ec.europa.eu/news/eu_explained/140715_ro.htm

Puteți urmări activitatea președintelui ales pe Twitter: @JunckerEU

Bruxelles / Bucuresti, 06.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *