free download 78 travel guides written by experts

Alaturi de copii, in lupta impotriva cancerului

· Provident donează peste 118.000 de lei Asociației Little People România și oferă spațiu publicitar în valoare de peste 250.000 de lei pentru promovarea în presă a unei campanii în beneficiul Asociației

Peste 1.000 de pacienți din 5 centre de onco-pediatrie din țară vor primi asistență în cadrul programului de îmbunătățire a vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, dezvoltat de către Asociația Little People România cu sprijinul companiei de credite de consum Provident Financial România. Astfel, Provident a anunțat astăzi că a donat Asociației peste 118.000 de lei pentru continuarea programelor sale de asistență psiho-socială menite să îmbunătățească șansele de supraviețuire ale acestor tineri.

Cu ocazia împlinirii a 5 ani de activitate pe piața din România, Provident le-a propus clienților, angajaților și agenților săi trei cauze sociale din domeniul sănătății și i-a invitat să aleagă proiectul care va beneficia de finanțarea companiei, a cărei valoare a fost calculată pe baza numărului de împrumuturi emise de Provident în iulie. Peste 61.000 de persoane s-au implicat în alegerea cauzei și au decis ca donația să fie direcționată către Asociația Little People România, cunoscută pentru eforturile sale împotriva cancerului la copii în România.

Programele noastre se axează, printre altele, pe terapia prin artă, dramaterapie și ludoterapie, ajutându-i pe copii să își învingă temerile, să-şi îmbunătăţească respectul de sine, să se familiarizeze cu procedurile medicale şi cu mediul spitalicesc. Pentru a mări vizibilitatea proiectelor noastre, lansăm astăzi Campania Contra Cancer, care debutează cu un maraton la care participă doi studenți clujeni, care vor alerga peste 700 de kilometri pe parcursul a 7 zile”, a declarat Shajjad Rizvi, președintele Asociației Little People România.

Finanțarea oferită de Provident va fi folosită pentru continuarea programelor de asistență psiho-socială de care beneficiază 80% dintre copiii tratați de cancer în România. De asemenea, voluntarii, studenții psihologi și coordonatorii de operațiuni din cele 5 centre din țară vor fi implicați în activități constante menite a le dezvolta abilitățile, competențele și cunoștințele în domeniul cancerului la copii.

„În România există numeroase cazuri sociale care au nevoie de ajutor. Le mulțumim tuturor clienților, agenților și angajaților care au răspuns invitației noastre de a se implica, cu un simplu vot, în acest proiect. Sperăm că, împreună cu Asociația Little People România, vom ajuta la îmbunătățirea vieții copiilor și a tinerilor bolnavi de cancer obligați să înfrunte prea devreme greutățile vieții", a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial România.

Pentru a ajuta la promovarea acestei cauze sociale, Provident a anunțat că va ceda o parte din spațiul său publicitar deja cumpărat în scopuri comerciale pentru o campanie menită să ajute Little People să strângă fonduri adiționale. Spațiul comercial cedat include peste 235 de spoturi pe posturi naționale de televiziune și peste 50 de advertoriale și de machete în presa locală și centrală. Provident va achita inclusiv contravaloarea producerii spotului TV și a machetelor de presă care, împreună cu echivalentul de rate-card al spațiului publicitar, valorează peste 250.000 de lei.

Provident Financial România este singura instituție financiară din România care oferă împrumuturi la domiciliu, un serviciu opțional prin intermediul căruia clienții pot primi banii în 48 de ore chiar la ei acasă, unde un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor. Compania face parte din grupul britanic International Personal Finance, lider în furnizarea de credite de consum la domiciliu, cu peste 2,2 milioane de clienți în întreaga lume. Grupul este inclus în indicele FTSE 250 al Bursei din Londra şi are 6.200 de angajaţi care lucrează împreună cu peste 26.000 de agenți în şase ţări, pe două continente.

Despre Asociația Little People România

Asociaţia Little People îşi desfăşoară activitatea în domeniul reabilitării încă din anul 1996, asigurând servicii de suport psiho-social pentru copii şi tineri adulţi care sunt trataţi de cancer.

În prezent, Asociaţia Little People desfăşoară programe de asistenţă oncologică în fiecare zi, de luni până duminică, în toate secţiile onco-pediatrice principale din ţară: în Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti şi Iaşi, asigurând astfel asistenţă pentru 80% dintre copiii aflaţi sub tratament la ora actuală în România. Studenţi şi absolvenţi de psihologie din 5 universităţi din România sunt pregătiți și monitorizați să desfășoare un program de intervenție specific şi să urmeze un plan de activităţi conceput de către Asociația Little People special pentru copiii spitalizaţi.

În cursul anului 2006, Asociaţia Little People a înfiinţat Clubul TEMERARII pentru adolescenţii şi tinerii adulţi din România care au învins în lupta cu cancerul. Clubul TEMERARII are membri din 55 de localităţi de pe teritoriul României, devenind astfel cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenţilor şi al tinerilor adulţi şi totodată cea mai mare comunitate de acest gen din Europa Centrală şi de Est.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați www.thelittlepeople.ro sau pagina de facebook:

//www.facebook.com/pages/Asociatia-Little-People-Romania/135087612034?ref=ts

Despre Provident Financial România

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și membră a Asociației Societăților Financiare din România (ALB).

Provident sprijină primul program non-profit de educaţie financiară din România destinat publicului larg și anume Bugetul Familiei. Programul este derulat de APC România sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (www.bugetulfamiliei.ro). De la începutul activității în România, Provident a investit aproape 500.000 de euro în programe de responsabilitate socială.

În 2009, Provident s-a clasat pe locul al doilea în topul companiilor mari din România cu cele mai ridicate niveluri de implicare şi mulţumire ale angajaţilor, potrivit unui studiu realizat de Hewitt Associates, un consultant independent în resurse umane. În prezent compania are peste 600 de angajați și peste 3.300 de agenți independenți în întreaga țară.

Bucuresti, 20.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *