metalshow

Al patrulea an de Bursa Colgate

Bursa Colgate-AMSPPR, programul pentru recompensarea studentilor aflati in an terminal la facultatile de stomatologie si care au inregistrat rezultate deosebite in anii de studiu, a ajuns deja la cea de-a patra editie. Initiat in luna octombrie 2004, la initiativa Colgate si AMSPPR, acest program, care a devenit deja o traditie mult asteptata de catre studentii facultatilor de stomatologie, recompenseaza si promoveaza studentii care au obtinut rezultate exceptionale la invatatura si care s-au remarcat prin activitati stiintifice sau organizationale. Editia din acest an a programului Bursa Colgate ofera sansa unui numar de cinci studenti, aflati in an terminal la facultatile de stomatologie, sa castige o bursa Colgate in valoare de 1000 $ net, o uniforma de medic si produse Colgate de ingrijire orala pentru un an de zile. De asemenea, AMSPPR premiaza studentii catigatori cu o participare gratuita la tabara de vara Dental Surf 2008, un abonament pe timp de 1 an la revista Viata Stomatologica si o legitimitatie AMSPPR cu toate facilitatile aferente.

Premiul special, oferit de Colgate – Palmolive pentru cel mai bun punctaj la nivel national obtinut de castigatori, consta intr-o excursie la o manifestare stiintifica internationala de profil, ce se va desfasura in anul 2008.
            
Lansat in anul 2004, Bursa Colgate – AMSPPR se adresa initial unui numar de 5 facultati cu profil stomatologic din Romania, programul extinzandu-se in anul universitar 2005-2006 la toate cele 11 facultati de medicina dentara din tara. In decursul celor 3 ani, Colgate si AMSPPR au oferit studentilor 15 burse Colgate in valoare neta de 1000 $ fiecare, premii constand in produse de ingrijire orala, participari la tabere studentesti si alte facilitati in cadrul asociatiei profesionale AMSPPR. De asemenea, Dragos Dadarlat, candidatul care a obtinut anul trecut cel mai mare punctaj la nivel national a participat la Conferinţa Europeana IADR, ce s-a desfaşurat la Salonic în perioada 26-29 Septembrie 2007.

“M-a bucurat extraordinar oportunitatea oferita de Colgate de a fi prezent la un astfel de eveniment stiintific. Experienta participarii la un congres de medicina dentara de o asemenea anvergura este deosebit de importanta pentru perfectionarea profesionala a oricarui medic dentist, mai ales la inceputul carierei. Am apreciat in mod deosebit nivelul stiintific al lucrarilor si seminariilor, ambianta placuta, precum si oportunitatea de comunicare cu colegii sositi din toate regiunile Europei” a declarat castigatorul de anul trecut.

Anul acesta, evaluarea candidatilor va avea la baza o serie de criterii precum: pregatirea  universitara, respectiv media cumulata a celor 5 ani de studiu; implicarea in programe de promovare a sanatatii orale; implicarea in organizarea unor proiecte in cadrul ONG-urilor, asociatiilor profesionale sau diverselor institutii; participarea la manifestari stiintifice nationale sau internationale; elaborarea de lucrari stiintifice; premii obtinute in activitatea stiintifica; publicarea de articole stiintifice; apartanenta la o asociatie profesionala; participarea la cursuri si training-uri de formare si dezvoltare profesionala si personala; elaborarea unui eseu.

Informatiile detaliate privind metodologia de depunere si evaluare a dosarelor, precum si vor fi publicate in cursul lunii noiembrie pe adresele de internet ale Colgate si AMSPPR.

Bucuresti, 29.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *