free download 78 travel guides written by experts

AKTA continua donatiile pentru elevii din mediul rural

Grupul de telecomunicații DCS donează peste 65.000 de caiete elevilor din clasele I-IV din zonele rurale unde activează

În România, mai ales în mediul rural, abandonul școlar este o problemă care s-a acutizat odată cu apariția și evoluția crizei economice, în condițiile în care, potrivit organizatiei "Salvaţi Copiii", susţinerea unui copil în învăţământul de stat costă în mediul rural circa 1.372 de lei pe an (rechizite, uniformă şi echipamentul pentru sport, meditaţii, fondul clasei, serbările organizate cu diferite ocazii). După ce în luna iulie a donat peste 7.000 de cărți pentru premianții claselor I – VIII ai școlilor din localitățile unde oferă servicii, DCS continuă campania de sprijinire a elevilor din zone defavorizate prin donarea a peste 65.000 de caiete către elevii din circa 200 de școli generale din zonele unde furnizează servicii de televiziune, internet și telefonie prin AKTA, divizia dedicată consumatorilor casnici.

Prin această campanie sunt adresați elevii din clasele I – IV din zone rurale în care condițiile economice dificile îngreunează accesul la educație.

Campania se desfășoară cu ocazia începerii noului an școlar, în zonele deservite de DCS prin divizia AKTA.

“Din păcate, localitățile din mediul rural nu se confruntă numai cu un decalaj în ceea ce privește accesul la tehnologie, ci și cel la educație. În acest sens am decis să ne implicăm activ în sprijinul elevilor prin donarea a peste 7.000 de cărți la începutul verii, pentru premierea elevilor merituoși din clasele I – VIII, precum și a circa 65.000 de caiete în septembrie, pentru ca începerea școlii să reprezinte un motiv de bucurie și pentru elevii claselelor I – IV ale căror familii au venituri mici“ a declarat Dinu Malacopol, CEO al Digital Cable Systems.

Bucuresti, 12.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *