Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

AKCENTA si-a triplat baza de clienti in Romania si a postat in T3 o cifra de afaceri

de sase ori mai mare decat in T1

• AKCENTA – bază de clienți triplă în T3 comparativ cu T1
• Cifră de afaceri de 4.1M € în trimestrul 3 – de șase ori mai mare comparativ cu trimestrul 1 și mai mult decât dublă comparativ cu trimestrul 2
• Valoarea medie a unei tranzacții: 9.000 € în 2015, în creștere cu 2.000€ comparativ cu 2014
• Tranzacția cu valoarea cea mai mare: peste 110.000€ în 2015, aproape dublu comparativ cu 2014
• Grupul AKCENTA – cifră de afaceri de 790M € în trimestrul 3 și aproape 27.000 de clienți 

AKCENTA Romania a înregistrat o creștere semnificativă în primele nouă luni ale anului, triplându-și baza de clienți de la începutul anului până la finele lui septembrie, și ajungând în trimestul al treilea la o cifră de afaceri de 4.1M € , de șase ori mai mare decât în primele trei luni ale anului și mai mult decât dublă comparativ cu trimestrul al doilea.

Baza de clienți AKCENTA s-a triplat în decurs de 9 luni și va trece de 200 de clienți până la finele anului

AKCENTA și-a început activitatea în România lucrând initial cu un număr redus de companii, care erau la curent cu serviciile oferite de companie grație schimburilor pe care le făceau pe plan extern.

“Suntem bucuroși să constatăm că societățile românești sunt din ce în ce mai deschise și mai dornice să ne utilizeze serviciile. Baza de clienți a AKCENTA în România a început de la un număr redus de companii, însă a crescut de 10 ori în primele trei luni ale anului curent comparativ cu 2014, apoi a înregistrat o dublare în al doilea trimestru și a avut o creștere de încă 50% în al treilea trimestru. Având în vedere evoluția din primele nouă luni, AKCENTA se așteaptă să ajungă, până la finele anului, la targetul de 220 de clienți setat în luna mai.” – Theodor Stefanovici, Director Comercial pentru Romania în cadrul AKCENTA.

Atunci când vine vorba de clienții care folosesc AKCENTA, companiile care au început în ultimele luni să folosească serviciile firmei au activități în sectoare precum exportul de fructe, siropuri bio home-made, societăți piscicole și companii specializat în fabricarea de aditivi pentru construcții.

Plățile în 2015 – de la o medie de 9.000€ la un maxim de peste 110.000€

În primele nouă luni ale anului curent, circa 1.000 de tranzacții au fost realizate prin intermediul platformei de tranzacționare a AKCENTA, numărul lor dublându-se de la un trimestru la altul. Mai mult de jumătate din numărul total de tranzacții au fost realizate pe parcursul celui de-al treilea trimestru al anului curent.

Pentru a face totul mai ușor pentru clienții săi, AKCENTA a anunțat recent lansarea unei noi versiuni a platformei sale de tranzacțonare online (OLB), care a introdus o nouă interfață grafică și care este programată în HTML5.

Valoarea medie a tranzacțiilor făcute prin intermediul platformei AKCENTA a crescut cu 2.000€ comparativ cu 2014, ajungând la peste 9.000€ în 2015. Pe de altă parte, valoarea celei mai mari plăți realizată prin intermediul platformei AKCENTA a fost aproape dublă în 2015 față de 2014, de peste 110.000 € de la puțin peste 65.000€ anul trecut.

Companiile românești care fac cele mai multe plăți către firme străine sunt importatori de mobile, de material de construcții sau de produse pentru alpinism. Companiile din sectorul construcțiilor metalice sunt, pe de altă parte, cele care încasează cei mai mulți bani de la firme din străinătate.

AKCENTA – cifră de afaceri de 790M € în trimestrul al treilea și aproape 27.000 de clienți

Akcenta are activități în Europa Centrală, în țări precum Cehia – unde este activă din 1997 – , Slovacia, Polonia, Ungaria și România, și are aproape 27.000 de clienți în piețele menționate. Compania a avut, în trimestrul al treilea al anului curent, o cifră de afaceri de 790M €.

AKCENTA funcționează în România sub o licență de operare emisă de Banca Națională a Cehiei și, ca rezultat al unui proces de notificare, în conformitate cu art. 17 și 25 din Directiva privind serviciile de plată (Payment Service 2007/64 / CE), are aprobarea Băncii Naţionale Române de a oferii serviciile AKCENTA clienţilor din România. Activitatea AKCENTA este confirmată în registrul oficial public al Băncii Naționale a României pe site-ul BNR

Despre AKCENTA

AKCENTA este o instituție financiară non-bancară, cea mai mare instituție de plată de acest tip din Cehia și din €pa Centrală Compania este specializată în schimb valutar, plăţi internaţionale şi operaţiuni de acoperire pentru firme şi instituţii. Operând rapid, fiabil și în condiții de siguranță maximă, AKCENTA le oferă clienților săi cursuri de conversie valutare mai bune decât instituțiile bancare, ajutându-i să facă economii semnificative la efectuarea plăţilor internaţionale.

AKCENTA are 18 ani de experiență pe piața de schimb valutar, plăți internaționale și operațiuni de acoperire din €pa Centrală, acumulați prin prestarea de servicii financiare pe piețele din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria și, din 2014, și România. Compania are peste 25.000 de clienți cărora le oferă soluţii individuale pentru schimb valutar, acoperirea riscului de curs şi plăţi – confortabile, de cea mai bună calitate şi fără riscuri.

AKCENTA este deținătoarea licenţei (nr de ref: 2011/1199/570) a activității instituțiilor de plată în cadrul sistemelor de plată, Legea no.284 / 2009 Colecţie.§ 3. 1 punct. a b)) c) e) f). Totodată, fiind una dintre cele două companii non-bancare care se ocupă cu tranzacţii în valută străină din Republica Cehă, AKCENTA deține licența pentru tranzacțiile cu valori mobiliare, care o autorizează să ofere o gamă completă de instrumente financiare folosite pentru a elimina riscul fluctuaţiei negative de curs, pentru schimbul valutar.

AKCENTA funcționează în România sub o licență de operare emisă de Banca Națională a Cehiei și, ca rezultat al unui proces de notificare, în conformitate cu art. 17 și 25 din Directiva privind serviciile de plată (Payment Service 2007/64 / CE), are aprobarea Băncii Naţionale Române de a oferii serviciile AKCENTA clienţilor din România. Activitatea AKCENTA este confirmată în registrul oficial public al Băncii Naționale a României pe site-ul BNR.

Bucuresti, 05.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *