Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Ajutor de stat pentru Complexul Energetic Hunedoara aprobat de CE

Comisia Europeană (CE) a aprobat temporar ajutorul de salvare, în valoare de 167 de milioane RON (aproximativ 37,7 milioane EUR), acordat de autoritățile române Complexului Energetic Hunedoara („CE Hunedoara”).

Potrivit experților CE, ajutorul de stat este în concordanță cu normele UE (vezi: Orientările din 2014 privind salvarea și restructurarea întreprinderilor aflate în dificultate).

El este limitat la suma necesară Complexului Energetic Hunedoara pentru a-și desfășura în continuare activitățile de exploatare a centralelor electrice în următoarele șase luni și pentru plata creditorilor.

În plus, România s-a angajat să prezinte un plan de restructurare menit să asigure viabilitatea viitoare a CE Hunedoara, în cazul în care întreprinderea nu va fi în măsură să ramburseze ajutorul pentru salvare, după cele șase luni.

Context

CE Hunedoara este un producător de energie electrică și termică din România, cu sediul la Petroșani, în județul Hunedoara. Compania deține o cotă de piață de aproximativ 5% din producția de energie electrică și are aproximativ 6.500 de angajați, fiind cea mai mare întreprindere din județ. CE Hunedoara are obligația, ca serviciu de utilitate publică, de a furniza energie termică gospodăriilor din orașul Deva și din orașele situate în zona Văii Jiului.

Pagini Utile

• Comunicat de presă integral


Bucuresti, 21.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *