Kinodiseea

Airplane Party – proiect More Than Pub pentru Astra Uniqa

Client: Astra Uniqa
Proiect: “Airplane Party”

Brief: cocktail party pentru partenerii si clientii Astra Uniqa din domeniul aviatiei, unul dintre cele mai importante pentru business-ul companiei

Perioada de desfasurare a proiectului: 6 octombrie 2008.

Primul pas a fost, bineinteles, brainstorming-ul. Premisa de la care pornim intotdeauna este ca trebuie sa ii propunem clientului un concept cat mai original si mai creativ. Stiam CE trebuie sa facem, urma sa ne gandim CUM dam forma acestei povesti?… Trosc!!! Idee traznita. Ce ar fi sa facem evenimentul intr-un avion. Exact. Nici o alta locatie nu ar fi mai sugestiva pentru client decat un avion. Ne uitam mirati la colegul care-a propus locatia…si tot ce discutasem pana atunci palea pe milisecunda…clar, era nu cea mai buna optiune, ci Unica! Asa ca am mers la client cu o singura propunere in ‚dinti’, fiind convinsi ca nu riscam nimic. Asa ca, dupa ce am primit cu entuziasm acceptul din partea Astra Uniqua, ne-am pus pe treaba. Da de gaseste un avion in Bucuresti cu care noi sa facem ce vrem…. Am apelat la toate sursele online si offline posibile, am dat sute de telefoane si am “dat peste” un Boeing 747 scos din uz in incinta Romaero, gata pregatit sa fie dat la casare. Cred ca s-au mirat tare cei din conducere cand au auzit de ideea traznita…insa au semnat contractul cu noi. In plus, si chiar nu ne asteptam, am primit tot suportul lor – fantastica echipa!. Pentru ca…am lucrat la el cu totii timp de 4 zile, pentru a-l reamenaja. I-am transformat complet complet – dintr-un morman mare de scaune aruncate unul peste altul, fiare si suporturi fixate in pereti, am reusit sa cream o locatie eleganta, rafinata si in acelasi timp unica – 35 m lungime. Peretii au fost tapetati cu catifea albastra, iar podeaua a fost acoprita cu mocheta rosie. Si, conform scenariului nostru, locatia principala nu era doar interiorul avionului, ci si exteriorul, unde s-au asezat masutele de cocktail, ciupercile „pe gaz” care incalzeau spatiul. In plus, ca locatie secundara am folosit chiar una dintre aripile avionului, pe care am montat scena pentru sustinerea unui concert live cu trupa Amadeus.

Pe langa toate detaliile pe care le-am planuit, natura s-a dovedit complicele nostru pentru ca seara evenimentului a fost perfecta. Un val discret de ceata impreuna cu lumina si amenajarile de la fata locului au metamorfozat locatia intr-o scena rupta dintr-un film din anii `40. Iar datorita Aeroportului Baneasa am oprit lumina de pe platforma, ca efectual vizual si impactul avionului, a carui intrare era amenajata ca in Star Gate, sa fie cu adevarat de neuitat.

La fata locului, frumoasele insotitoare de zbor au fost cele care au intampinat invitatii la bordul avionului, un detaliu in plus, care a crea o atmosfera cat mai autentica. Firesc ca invitatia la eveniment arata ca un bilet de avion…si foarte multi dintre invitati chiar se asteptau sa ii ducem undeva…

Capitanul de bord a fost nimeni altul decat Ramona Badescu, revenita in Romania special pentru acest eveniment. Spre bucuria invitatilor, preponderent de sex masculin – printre acestia s-au numarat nume sonore din cadrul liniilor aeriene, companiilor aeronautice, scolilor de aviatie si aeroporturilor internationale.
Pentru a evita cliseele unui petreceri cocktail clasice am inclus in desfasuratorul evenimentului o serie de happening-uri care au constituit sarea si pierul intregului proiect. Pe langa faptul ca atunci cand au urcat in avion, cu totii au vazut pentru prima data ce se poate face din interiorul unui avion atunci cand acesta nu mai poate zbura. Mare surpriza…nimeni nu se astepta la asa ceva. Bineinteles ca si felurile de mancare erau creativ prezentate, tortul fiind chiar un avionas mai mic…din martipan! Credeti ca invitatii au avut parte de liniste? Nici vorba – au asistat la “deturnarea” avionului si la capturarea Ramonei de catre teroristi. Declansarea fumului in incinta avionului i-a deteminat pe invitati sa evacueze avionul pe tobogan, in echipa completa. Nu ne-a venit sa credem – aplaudam euforic cu totii – toata lumea se simtea excelent si cine stie daca s-ar fi dat vreodata in tobogan, daca nu eram noi. In plus, i-am rasplatit cu un spectacol incendiar al dansatorilor in flacari, dans ce s-a desfasurat pe pista de langa avion. Apoi, ritmurile fetelor de la Amadeus ce au rasunat fierbinte de pe aripa avionului, incalzind seara de noiembrie si prelungind petrecerea pana tarziu in noapte.

Rezultate:
Prezenta de 75% a fost foarte apreciata de client – ulterior, cei care nu au participat, dar au auzit de tarasenie, si-au exprimat regretele, promitand ca la anu’ nu vor mai rata. Practic, feed-back-ul celor care au luat parte la eveniment a fost coplesitor, inclusiv ca apreciere din partea Clientului, care in seara respectiva ne brief-uia asupra evenimentului din 2009. Cocktail-ul s-a dovedit a fi intr-adevar provocator si incitant, atat datorita locatiei alese cat si datorita momentelor-surpriza ce au compus desfasuratorul evenimentului.

Fiind un eveniment in cerc restrans, nu s-a dorit mediatizarea acestui eveniment, prin urmare mass-media nu s-a numarat pe lista invitatilor. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *