free download 78 travel guides written by experts

Air France lupta impotriva schimbarilor climatice protejand padurile din Madagascar

5 milioane de euro investiţi în următorii 3 ani şi peste 500.000 hectare de pădure incluse în cadrul proiectului

În faţa imensei provocări reprezentate de încălzirea globală, Air France a început încă din 2008 să se implice în marile proiecte privind protejarea pădurilor din Madagascar. Împreună cu GoodPlanet Foundation şi WWF, Air France participă la un proiect de anvergură pentru protejarea a nu mai puţin de 500.000 hectare de pădure. Investiţia totală se ridică la circa 5 milioane de euro, proiectul angajând peste 60 de persoane şi implicând acţiuni precum dezvoltarea de noi zone protejate, impădurirea şi restaurarea zonelor de pădure defrişate, precum şi educarea comunităţilor locale în vederea implementării de noi modalităţi de a cultiva pământul fără afectarea zoneor împădurite.

La trei ani de la debutul programului de protejare a pădurilor, Air France a solicitat expertiza ONF International, un consultant renumit la nivel mondial, pentru realizarea unui raport oficial asupra evoluţiei proiectului. Potrivit raportului realizat, toate obiectivele propuse au fost atinse, proiectul fiind un real succes:

* 350.000 hectare de noi arii protejate
* 25.000 hectare restaurate şi re-împădurite
* 6.000 de familii au beneficiat de transferul de gestionare a peste 200.000 de hectare

Proiectul a ajutat de asemenea la avansarea măsurătorilor ştiinţifice ale certificatelor de carbon din Madagascar.

“Air France a pus bazele unui program holistic adresat zonelor împădurite din Madagascar ce atinge trei criterii esenţiale în ceea ce priveşte dezvoltarea sustenabilă: viziune strategică, rigoare ştiinţifică şi implicarea comunităţilor locale din Madagascar. Air France speră ca acest program, ale cărui rezultate sunt concluzive, să rămână sustenabil şi să implice noi parteneri din domeniul public şi privat”, a declarat Bertrand Lebel, vicepreşedinte executiv pentru dezvoltare sustenabilă în cadrul Air France.

Acest program de conservare a pădurilor al cărui unic partener financiar este Air France, demonstrează un angajament pe termen lung în privinţa dezvoltării sustenabile, sprijinind o politică responsabilă pe toate direcţiile, prin investiţii permanente în modernizarea flotei şi cercetare în domenii precum combustibilii alternativi.

Air France-KLM este recunoscut ca lider în industria transportului aviatic şi în domeniul responsabilităţii sociale, statutul fiind confirmat în anul 2011 şi prin indexul Dow Jones al Sustenabilităţii atât din Europa, cât şi la nivel global. Graţie performanţelor sale, grupul a fost recunoscut pentru a şaptea oară ca lider sustenabil al transportului aviatic.

Roissy, 25.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *