tech week
Shadow

AILO – din 22 octombrie în cinematografe

Aventuri în Laponia

– din 22 octombrie în cinematografe –
povestit în română de George Mihalcea

Lumea e un loc ciudat.

Nu ştie nimeni de ce suntem aici.
Şi cu toate astea…
Trebuie să ne trezim în fiecare dimineaţă, să pornim la drum şi să ne găsim locul lângă ceilalţi.

Probabil ştim că există o grămadă de lucruri pe care nu le-am făcut sau experienţe pe care am vrea să le trăim din nou.

Aceasta e povestea lui Ailo și începe în aprilie, în inima Laponiei. Este o poveste despre cum s-a născut, despre cum a crescut, şi despre cum a fost iubit.

poster AILO. Aventuri în Laponia

Erou nostru, Ailo, este un pui de ren din Laponia. Sunt zeci de mii ca el în această regiune! Coarnele renilor cresc mereu noi in fiecare an. Aceste animale sunt înzestrate cu tot ce trebuie pentru a supraviețui în mediul polar, blana lor le permite să suporte temperaturi de -40°C și se pot mișca prin zăpadă datorită copitelor mari. Renii mănâncă iarbă și mușchi, dar cel mai mult le plac lichenii.

“Am regizat multe documentare despre natura sălbatică. Într-o zi, copii mei mi-au spus: ”Nu ai făcut niciun film despre renii lui Moș Crăciun!” Și atunci am realizat că datorită filmelor, copiii mei cunosc animalele din savană și junglă mai bine decât pe cele care trăiesc în Europa. Cu toate că acestea sunt mai aproape. E important să cunoaștem și să înțelegem fauna din jurul nostru. Putem spune că acest film e bazat pe o idee a copiilor mei.“ GUILLAUME MAIDATCHEVSKY, regizor.

George Mihalcea
un bucureştean devenit dintr-un ploieştean,
jurnalist de radio de 18 ani, la Radio Guerrilla & Smart Radio,
jurnalist de film la CineGuerrilla & cinemap.ro,
voce de post la Digi 24 timp de 7 ani,
cronicar al Bucureștilor la Zile și Nopți București
autor de proză scurtă la editura Trei.

George Mihalcea
George Mihalcea

“Știam că renii sunt cei care trag sania lui Moș Crăciun. 🙂 Nu știam că au la dispoziție un timp atât de scurt pentru a se maturiza și a învăța, practic, toate lucrurile care le asigură mai departe supraviețuirea: doar un an. Nu știam că bietele vulpi polare trec prin atâtea încercări până își găsesc un partener de viață. Nu știam că înspăimântătorul gluton (wolverine) e capabil de atâtea acrobații amuzante atunci când încearcă să-și găsească o parteneră.
A fost o mare bucurie pentru un om crescut cu documentarele de la Teleenciclopedia și, mai târziu, cu cele de la Animal Planet să poată spune o poveste atât de frumoasă, ceva între documentar și basm. Pentru un om de radio, care citește știri și pune voce mai ales pe spoturi comerciale – reclame, promouri – a fost un efort de imaginație. A trebuit să-mi uit vocea de trailer, de promo, de reclamă și să fiu eu însumi, un om care vorbește ca și cum le-ar spune o poveste frumoasă și înduioșătoare nepoților.“

Filmul va rula în următoarele orașe începând din 22 octombrie:
București: Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Union, Happy Cinema, Holywood Multiplex, Movieplex,
Caransebeș: Luna,
Cluj: Cinema Victoria,
Oravița: Cinema 3D,
Oțelu Roșu: Cinema 3 D,
Petroșani: Cinema Șerban Ionescu,
Pitești: Cinema Trivale.
Reșița: Cinema Dacia,
Vulcan: Luceafărul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.