free download 78 travel guides written by experts

AILO – Aventuri în Laponia

– din 20 martie în cinema –
povestit în română de George Mihalcea

Lumea e un loc ciudat.
Nu ştie nimeni de ce suntem aici.
Şi cu toate astea…
Trebuie să ne trezim în fiecare dimineaţă, să pornim la drum şi să ne găsim locul lângă ceilalţi.

Probabil ştim că există o grămadă de lucruri pe care nu le-am făcut sau experienţe pe care am vrea să le trăim din nou.

Aceasta e povestea lui Ailo și începe în aprilie, în inima Laponiei. Este o poveste despre cum s-a născut, despre cum a crescut, şi despre cum a fost iubit.

AILO - Aventuri in Laponia

Erou nostru, Ailo, este un pui de ren din Laponia. Sunt zeci de mii ca el în această regiune! Coarnele renilor cresc mereu noi in fiecare an. Aceste animale sunt înzestrate cu tot ce trebuie pentru a supraviețui în mediul polar, blana lor le permite să suporte temperaturi de -40°C și se pot mișca prin zăpadă datorită copitelor mari. Renii mănâncă iarbă și mușchi, dar cel mai mult le plac lichenii.

“Am regizat multe documentare despre natura sălbatică. Într-o zi, copii mei mi-au spus: ”Nu ai făcut niciun film despre renii lui Moș Crăciun!” Și atunci am realizat că datorită filmelor, copiii mei cunosc animalele din savană și junglă mai bine decât pe cele care trăiesc în Europa.
Cu toate că acestea sunt mai aproape. E important să cunoaștem și să înțelegem fauna din jurul nostru. Putem spune că acest film e bazat pe o idee a copiilor mei.“ GUILLAUME MAIDATCHEVSKY, regizor.

Un film distribuit în cinematografele din România de Independența Film.
Durată: 76 minute
Regia: Guillaume Maidatchevsky
Voce: George Mihalcea
Din 20 martie la cinema
FIECARE ZI E NOUĂ AVENTURĂ

Filmul va rula în cinematografele din următoarele orașe începând cu 20 martie: București, Arad, Brașov, Bârlad, Caransebeș, Cluj, Iași, Petroșani, Pitești, Ploiești, Timișoara, Reșița, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Vaslui, Vulcan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *