metalshow

AIC Industrial & Logistic Development va construi două depozite pentru Fashion Days

Acordul dintre cele două companii se referă la un spaţiu logistic ce însumează peste 13.700 mp

AIC International & Logistic Development va dezvolta şi livra pentru Fashion Days, un spaţiu de depozitare de clasă A compus din două depozite. Spatiul logistic se va întinde pe o suprafață de peste 13.700 mp, noua facilitate permițând Fashion Days să vină în întâmpinarea operaţiunilor sale în expansiune pe termen mediu.

Vabeld Group, prin subsidiara din România – Varoed, va oferi finanţarea şi susţinerea pe termen lung a acestui proiect.

AIC va construi două depozite: unul cu o suprafaţă totală de 7.289 mp, ce urmează să fie definitivat în aprilie 2016 şi un al doilea, cu o suprafaţă de 6.425 mp, pentru care lucrările se vor încheia în luna mai 2016. Ambele clădiri includ o zonă de birouri şi una de depozitare şi vor beneficia de platforme externe pentru acces şi parcare.

Cele două spaţii sunt situate în cadrul A1 Business Park – un nume de referinţă în domeniul centrelor industriale şi logistice, situat la km 13 pe autostrada Bucureşti – Piteşti pe un lot de 70 de hectare cu peste 100.000 mp construiţi şi o infrastructură completă gata să acomodeze operaţiuni logistice şi industriale de ultimă generaţie. AIC acordă o atenţie specială procesului de construcţie pentru a întruni cele mai înalte standarde în termeni de calitate şi protecţie a mediului.

«Expertiza noastră de top în domeniul imobiliar industrial ne recomandă drept partener preferat pentru proiectele de anvergură. Colaborarea cu Fashion Days, un prestigios retailer on-line de modă din România, este o sursă de mândrie pentru noi şi ne angajăm să oferim cele mai bune rezultate, aşa cum facem pentru fiecare client al nostru. Totodată, dorim să mulţumim Varoed pentru contribuţia valoroasă adusă la dezvoltarea acestui proiect» a spus Stefano Albarosa, CEO al AIC Industrial & Logistic Development.

«Proiectul Fashion Days demonstrează capacitatea AIC şi a Varoed de a oferi facilităţi logistice personalizate, adaptate unei cereri logistice în permanentă schimbare, într-un mediu comercial ce evoluează continuu» a adăugat Kristof Haentjens, reprezentantul Vabeld Group.

Operaţiunile în continuă extindere ale Fashion Days aveau nevoie de o capacitate crescută de depozitare, ceea ce i-a determinat să îşi caute un partener în sectorul imobiliar logistic.

«Noul model de business al Fashion Days presupune un stoc mai mare de produse din colecții noi, un timp de livrare mai scurt și diversitate pentru clienții noștri. Momentan, selecția de produse pe care o oferim clienților noștri cuprinde 500.000 de articole, însă ne dorim să creștem acest număr. Pentru a putea acomoda aceste schimbări, o nouă locație de depozitare era necesară» a spus Răzvan Predica, CEO al Fashion Days.

«Depozitele din România acomodează întregul stoc de produse al Fashion Days. De aici livrăm către toate piețele în care Fashion Days activează» mai spune Predica.

Despre AIC Industrial and Logistic Development România

AIC Industrial and Logistic Development România este o divizie a AIC SRL. Echipa este prezentă în România din 1995 şi activează în domeniul auto şi imobiliar. Echipa AIC a dezvoltat şi vândut peste 350.000 m2 de clasă A în cadrul unor spaţii industriale şi logistice din România, printre care se numără Parcul Logistic Cefin Bucureşti (actualmente deţinut de P3), A1 Business Park (în posesia VALAD), Parcul Logistic Cefin din Arad (deţinut acum de CTP) şi Parcul Logistic Dunca din Timişoara (încă în portofoliul AIC).

Începând cu 2013, după 4 ani în care piaţa în esenţă a stagnat, AIC a avut un rol activ în recuperarea proiectelor imobiliare, atât a celor deţinute anterior, cât şi cele ale terţilor. În ultimele 24 de luni AIC a încheiat cu succes tranzacţii în valoare totală de peste 30 de milioane de Euro privind proprietăţi industriale şi logistice aflate în litigiu. Vasta expertiză în domeniul proprietăţilor industriale şi logistice din România, reţeaua extinsă de contacte cu investitori şi chiriaşi, precum şi abordarea aplicată a proiectelor complexe recomandă AIC drept partener ideal pentru orice proiect de amploare din acest domeniu.

Despre VABELD

Vabelda/Vabeldi/Vabeldo Ltd. (www.vabeld.eu) este un holding imobiliar format dintr-un grup de companii specializate în domeniul investiţiilor în proprietăţi, cu peste 30 de ani de experienţă în achiziţia, închirierea, (re)dezvoltarea proprietăţilor destinate retail-ului, atât a centrelor comerciale din oraşe cât şi a parcurilor de retail din afara acestora, în principal în Belgia, Franţa, Marea Britanie, Brazilia şi, de curând, şi în Germania, Slovacia şi România. Grupul Vabeld are o strânsă legătură cu lanţul de magazine Euro Shop (www.euroshop.be), ce înregistrează o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de Euro şi are 450 de angajaţi. Atât Euro Shop cât şi Vabeld sunt 100% afaceri de familie. Valoarea portofoliului: Belgia: 475 mil. Euro; Franţa: 75 mil. Euro (estimare); Marea Britanie: 60 mil. Euro; Brazilia: 55 mil. Euro.

Despre Fashion Days

Fashion Days este cea mai mare destinație de fashion cu o selecție vastă de mai mult de 500.000 de produse, de la peste 1000 de branduri de piese vestimentare, încălțăminte și accesorii pentru femei, bărbați și copii, la prețuri atractive. Compania pune la dispoziția clienților săi produse 100% originale, alese direct de la distribuitori autorizaţi ai brandurilor internaţionale de top precum: Calvin Klein, Michael Kors, Armani, United Colors of Benetton, Nike, Esprit, Converse, Desigual, Vero Moda, Guess, Geox și multe altele. Fondată în 2009 de către antreprenori elvețieni, compania s-a extins rapid și operează în prezent în Romania, Bulgaria și Ungaria. Din 2011, Fashion Days este parte a grupului Naspers, fapt care generează mai multe idei inovatoare pentru dezvoltare și beneficii clienților. Cu peste 4 milioane de clienți, Fashion Days este unul dintre jucătorii cheie ai industriei de modă din regiune, care transformă shoppingul online într-o experiență surprinzătoare și captivantă.

Bucuresti, 16.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *