free download 78 travel guides written by experts

Ai nevoie urgentă de bani? Ia un credit fără dobândă

Nu credem că există persoană care să nu se găsească măcar o dată în viață în situația nefericită de a avea nevoie urgentă de bani, indiferent cât de cumpătată ar fi din punct de vedere financiar.

O avarie neașteptată a autovehiculului, creșterea ratei creditului ipotecar, acumularea de datorii la întreținere, iată doar câteva din multele motive ce ne pot da dureri de cap încercând să ne dăm seama de unde să facem rost de bani.

Din fericire, pentru rezolvarea tuturor acestor situații, avem la dispoziție un instrument financiar foarte util, dar nu atât de cunoscut de către publicul larg: creditul fără dobândă.

Dar cum funcționează un astfel de împrumut și chiar există asemenea oferte pe piață? Toate aceste întrebări, dar și multe altele își vor găsi răspunsul în rândurile ce urmează.

sursa foto

Ce este un credit fără dobândă?

Să începem cu cele mai des auzite întrebări, atunci când vine vorba de aceste împrumuturi: „Există credite fără dobândă și, dacă da, ce sunt ele?”.

Ei bine, da, aceste instrumente financiare există, sunt 100 % reale și nu sunt țepe, cum crede o mare parte a conaționalilor noștri despre ele.

Creditele fără dobândă sunt de cele mai multe ori oferite de către IFN-urile de la noi din țară, multe la număr, cu principalul scop de a atragere noi clienți către produsele din portofoliul creditorului.

Și da, chiar vin cu costuri 0. Asta dacă suntem atenți la datele contractuale. Cu alte cuvinte, dacă respectăm data stabilită pentru rambursarea datoriei, nu trebuie să achităm înapoi decât suma luată drept împrumut.

În schimb, dacă cumva se întâmplă să depășim data maxim admisă pentru plata creditului, chiar și pentru o singură zi, nu doar că va trebui să achităm dobândă pentru perioada creditată, ci există mari șanse să ni se adauge și un cost penalizator.

Cum te poți folosi de aceste împrumuturi?

Înainte de a discuta care sunt condițiile cu care vin creditele fără dobândă, să vorbim puțin despre utilitatea lor.

Așa cum a fost specificat și în introducere, astfel de instrumente financiare sunt perfecte pentru cei care au o datorie presantă și se găsesc în imposibilitate de plată.

Spre exemplu, dacă ai de achitat un credit, ai așteptat până în ultimele zile, dar nu ai reușit să faci rost de bani, poți solicita un credit online, iar în doar câteva ore ai banii în cont de care te poți folosi așa cum crezi de cuviință.

De asemenea, se poate dovedi a fi foarte util în perioadele de reduceri, cum ar fi de Black Friday. Să zicem că urmărești de o mulțime de timp un anumit produs și că, în sfârșit, prețul acestuia a scăzut suficient de mult încât să ți-l poți permite. Nu ar fi păcat să îl ratezi, pentru simplul fapt că nu ai suficienți bani în cont?

Iei un credit fără dobândă și returnezi suma împrumutată la primul salariu. În felul acesta, beneficiezi și de oferta promoțională și de lipsa costurilor.

Care sunt condițiile cu care vin aceste împrumuturi

În încheiere, vom prezenta cam care sunt majoritatea condițiilor cu care vin astfel de împrumuturi, precum și criteriile pe care va trebui să le respectăm pentru a le putea accesa.

Așadar, creditele fără dobândă sunt caracterizate în felul următor:

  • Vin cu perioade de rambursare scurte, de maximum 30 – 35 zile
  • Sumele ce pot fi accesate sunt mici, rareori depășind 2000 lei
  • DAE este de 0 %
  • Nu este necesară girarea cu bunuri, cum de altfel nu este cazul să oferim motive pentru care avem nevoie de bani
  • Aprobarea este foarte rapidă, nu multe ori întreg procesul durând doar câteva ore

Pentru a putea accesa un împrumut, trebuie să îndeplinim următoarele criterii:

  • Să deținem un card bancar, pe care să ne poată fi transferați banii
  • Să facem dovada unui venit lunar stabil de minim 400 – 700 lei, ce poate proveni din mai multe surse: salariu, chirii, dividende, drepturi de autor etc.
  • Să fim cetățeni români și să avem o carte de identitate valabilă

Creditele fără dobândă se pot dovedi a fi niște instrumente foarte utile, în special dacă le înțelegem limitările și dacă le respectăm condițiile. Ne pot scoate din multe belele dar, dacă nu suntem atenți, ne și pot face o mulțime de probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *