free download 78 travel guides written by experts

Ai fost implicat intr-un accident rutier? Iata cateva lucruri importante pe care le ai de facut

Este adevarat ca lumea in care traim evolueaza intr-un ritm foarte alert si ca tehnologiile moderne ne-au imbunatatit semnificativ viata de zi cu zi, insa nu reprezinta niciun fel de secret faptul ca inca traim intr-o lume nesigura, in care zilnic se intampla numeroase incidente pretutindeni. Din pacate, pe lista acestor incidente, ne vedem nevoiti sa includem si accidentele rutiere, pentru care tehnologia moderna nu are inca o solutie. Accidentele rutiere reprezinta o problema pretutindeni in lume, chiar si in cadrul statelor care dispun de o infrastructura foarte buna, pentru ca in ecuatia va intra mereu si disciplina fiecarui sofer participant la trafic. Accidentele rutiere se soldeaza fie cu pagube materiale, fie cu victime, cea de pe urma situatie fiind desigur una cat se poate de grava.

sursa foto

Solutionarea accidentelor rutiere depinde foarte mult modul in care s-a produs accidentul si de rezultatele finale ale acestuia, insa in general avem doua modalitati prin care acestea pot fi abordate. Mai exact, in cazul accidentarilor usoare se opteaza de obicei pentru constatarea amiabila, in timp ce, pentru cele in care sunt implicate victime, anuntarea politiei si a serviciilor de urgenta reprezinta o obligatie. Iata insa cateva lucruri pe care este esential sa le faci in cazul in care ai fost implicat intr-un accident rutier.

Pastreaza-ti calmul.

Un lucru foarte important de care trebuie sa tii cont este acela ca trebuie sa iti pastrezi calmul, oricat de grava ar fi situatia in care te afli. Deciziile pe care le luam in momentele stresante nu sunt dintre cele mai inspirate, astfel ca este mai mult decat esential sa se urmeze toti pasii necesari intr-o maniera cat se poate de calma.

Daca sunt victime, apeleaza de indata la serviciile de urgenta.

Daca accidentul in care ai fost implicat s-a soldat cu vatamari corporale, este absolut esential sa apelezi de indata la serviciile de urgenta, inainte de a face orice altceva. In plus, este foarte important sa nu pleci de la locul accidentului sau sa stergi anumite urme deoarece aceste lucrurui constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare.

Apeleaza la constatarea amiabila atunci cand situatia iti permite acest lucru.

Daca nu au fost implicate victime in accident si sunt doar 2 masini implicate in accident, atunci poti opta pentru constatarea amiabila, ceea ce presupune ca intreg procesul de solutionare este unul mai simplu si nu mai implica politia rutiera, ci doar firmele de asigurare, care vor evalua daunele rezultate in ruma accidentului.

Ia legatura cu o companie care ofera asistenta in constatarea daunelor.

Pentru confortul tau, poti lua legatura cu o comapnie care iti poate pune la dispozitie un serviciu de constatari daune euroins sau orice alt asigurator, astfel ca in acest fel vei scuti o multime de timp si deplasari pentru a putea alcatui dosarul de daune cu ajutorul caruia vei obtine despagubirea si iti vei putea repara masina in cadrul unui service autorizat, care va inlocui toate piesele auto si componentele necesare.

Articol de Adrian D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *