metalshow

Agra.ro – Portalul agricol al Romaniei

Incepand cu data de 19 octombrie 2006, Agra.ro , primul portal agricol al Romaniei, vine in intampinarea nevoilor agricultorilor romani in pragul aderarii la Uniunea Europeana, oferindu-le acestora acces la informatii de actualitate si de calitate.
  Initiativa realizarii acestui proiect apartine Grupului Scolar Agricol "Haralamb Vasiliu" Podu Iloaiei, jud. Iasi, in parteneriat cu GTZ – Societatea Germana pentru Cooperare Tehnica. Proiectul web www.agra.ro a fost dezvoltat si cu sprijinul companiei iesene Pagini de Internet SRL, care a asigurat suportul tehnic in cadrul procesului de implementare.
 
Scopul urmarit de realizarea portalului Agra.ro este ca acesta sa devina in scurt timp:
principala sursa de informare pentru persoanele care activeaza in domeniul agriculturii, prin calitatea si continua actualizare a informatiilor furnizate;
      * un instrument de educare a pietei prin furnizarea de informatii utile cu privire la diverse programe de instruire la care pot avea acces agricultorii romani;
      * o comunitate online pentru agricultorii din Romania.
      * Agricultorii romani se vor putea informa aici cu privire la:
ultimele noutati din domeniu;
      * targurile cu profil agricol organizate in Romania si in strainatate;
      * productia vegetala: cereale, plante tehnice, fructe si legume, viticultura;
      * zootehnie: cresterea animalelor, reproductie animaliera, apicultura;
      * pescuit- acvacultura;
      * masini agricole: producatori si distribuitori;
      * legislatia in vigoare;
      * asigurari agricole: companii de asigurari si produsele specifice domeniului agricol oferite de acestea.
      *
Ei vor putea intra in contact pe Forumul Agra.ro cu alti agricultori din Romania, punand astfel bazele unei adevarate comunitati online.

De asemenea, agricultorii romani vor putea afla pe www.agra.ro care sunt institutiile carora se pot adresa pentru rezolvarea diferitelor probleme, de la ce organizatii pot beneficia de consultanta gratuita, ce cursuri, traininguri trebuie sa parcurga pentru a-si creste gradul de calificare si ce surse de finantare le stau la dispozitie pentru dezvoltarea afacerilor din domeniul agriculturii. "

Iasi, 19.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *