free download 78 travel guides written by experts

AGERPRES si Universitatea „Danubuis” din Galati lanseaza proiectul ReStart

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi Universitatea „Danubius” din Galaţi au semnat vineri, 16 mai 2014, în cadrul Conferinţei Internaţionale Integrare Europeană. Realităţi şi Perspective (EIRP 2014), un parteneriat prin care a fost lansat proiectul ReStart. Acesta presupune implicarea studenţilor în munca practică de jurnalist, fie că este vorba despre redactarea unei ştiri de presă sau despre realizarea unui material video.

Lansarea proiectului ReStart a fost prezentată în deschiderea Conferinţei EIRP 2014, de către Alexandru Giboi, Director General al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES şi Cristi Godinac, Preşedinte al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, organizaţie afiliată Federaţiei Europene a Jurnaliştilor.

„Avem un parteneriat foarte important cu Universitatea „Danubius”: ReStart. Presa din România are nevoie de tineri bine pregătiţi în spiritul unui jurnalism de calitate pentru ca, pe viitor, publicul să aibă informaţii corecte şi nedistorsionate”, a declarat Alexandru Giboi.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Andy Puşcă, Rectorul Universităţii „Danubius”, i-a acordat Directorului General al AGERPRES o Diplomă pentru promovarea unui jurnalism de calitate în lume, la aniversarea celor 125 de ani de activitate a Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES.

Prezent la eveniment, Cristi Godinac, Preşedintele Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind şi Ombudsman al AGERPRES, a adăugat faptul că de proiectul ReStart ar trebui să se bucure toţi studenţii de profil din ţară, rolul său fiind acela de a dezvolta capacităţile acestora de a se adapta mai uşor profesiei de jurnalist şi de a oferi consumatorilor de media materiale de presă obiective şi calitative.

Bucuresti, 19.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *