Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

AGERPRES si Sarbatoarea Gustului prezinta Bocuse d’Or

Agenția Națională de Presă AGERPRES în parteneriat cu Sărbătoarea Gustului prezintă, începând cu 27 ianuarie, Bocuse d’Or, concurs ce reunește 24 dintre cei mai buni chefi din lume în Lyon, oraș supranumit capitala gastronomică a Franței.

Bocuse d’Or se va desfășura în perioada 27-28 ianuarie în cadrul SIRHA, expoziție internațională dedicată gastronomiei și sectorului hotelier. La expoziția SIRHA vor fi prezenți cei mai importanți chefi din Germania, Argentina, Chile, Australia, Statele Unite ale Americii și Islanda, juriul fiind condus de Thibaut Ruggeri, câștigătorul Bocuse d’Or 2013. Președintele de onoare al juriului va fi chef Grant Achatz, care conduce celebrul restaurant Alinea, notat cu trei stele Michelin în 2011.

Pe 27 şi 28 ianuarie, timp de peste 5 ore și jumătate, chefii aflați în concurs trebuie să gătească un preparat cu carne de pasăre și un preparat cu carne de pește, iar juriul va nota abilitatea acestora de a include specificul regiunii din care provin în crearea preparatului de carne de pasăre. De asemenea, preparatul din carne de pește trebuie să conțină minimum 50% legume.

Potrivit organizatorilor, anul acesta, „uniunea artei și tehnicii va fi o condiție esențială pentru cei care doresc să urce pe podiumul Bocuse d’Or”.

Reportajele și știrile de la competiția Bocuse d’Or vor putea fi accesate la //www.agerpres.ro/stiri-cu-gust, pentru limba română, şi la //www.agerpres.ro/news-with-taste, pentru limba engleză. De asemenea, hashtagurile AGERPRES de pe reţelele sociale, Facebook şi Twitter, vor fi #Bocusedor, iar clipul de prezentare a competiţiei, poate fi urmărit accesând linkul //goo.gl/SKui5z.

Despre Bocuse d’Or

Prima ediţie a Bocuse d’Or a avut loc în anul 1987, concursul fiind creat de către chef Paul Bocuse. Gândit după regulile competițiilor sportive, concursul Bocuse d’Or a fost conceput ca un veritabil spectacol al artei gastronomice în care vedete sunt cei mai buni chefi ai lumii. În cele două zile de demonstrații, chefii care concurează pentru marele trofeu trebuie să dea dovadă de spontaneitate, perfecțiune tehnică și stăpânire de sine.

Despre Sărbătoarea Gustului

Sărbătoarea Gustului este un proiect care cuprinde evenimente anuale, ce se bucură de participarea chefilor bucătari, artizani, agricultori, profesionişti din domeniul culinar şi din industria agroalimentară. Sărbătoarea Gustului 2014 a reunit evenimente desfășurate în școli, universități, restaurante și hoteluri din România, precum: „La Grande Tablee”, sesiunile „Lecțiile Gustului” desfășurate în școli din toată ţara, prezența unui Chef în Campusul ASE, expoziția „Forumul Gastronomiei” — „Intersecție de Meserii” adresate adolescenților, concursul „Cupa României de Sandwich — Cel mai bun Sandwich”, celebrarea Beaujolais Nouveau, „Întrecerea Ospătarilor din Centrul Vechi” și „Sărbătoarea Restaurantelor”.

Bucuresti, 21.01.2015
{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.