free download 78 travel guides written by experts

AGERPRES este membră în Comitetul Național al Proiectului European Live Skills

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a devenit de astăzi, 11 iulie 2018, membră în Comitetul Național al Proiectului European Live Skills, iniţiat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, alături de Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, British Council şi alţi parteneri din Bulgaria, Grecia şi Marea Britanie.

Agerpres logo

Proiectul Skills Live va iniţia şi dezvolta trei programe inovatoare pentru educația și formarea profesională a angajaţilor din sectoarele audiovizual și artele spectacolului. Obiectivele principale ale proiectului sunt legate de creșterea competențelor în aceste sectoare, de la aptitudinile antreprenoriale și manageriale la utilizarea tehnologiilor digitale de ultimă generaţie. Aceste programe de învățare vor fi concepute inițial pentru două profesii din domeniul audiovizual: Sound Manager și Editor video/film și vor acoperi următoarele domenii: Managementul artelor, Noi tehnologii digitale și Antreprenoriat cultural.

Programele de învățare vor fi ulterior adaptate pentru a fi utilizate pentru o gamă mai largă de profesii și de către alte subsectoare ale sectorului creativ și cultural, urmărindu-se ca materialul produs de proiectul Live Skills să fie transferabil și sustenabil.

Live Skills va încerca să soluționeze lipsa de competențe identificate și va răspunde cererii de noi competențe în subsectoarele Audiovizual și Spectacolele live din domeniile creativ și cultural.

Proiectul va contribui la sporirea capacității de angajare și a mobilității profesioniștilor și a studenților din domeniul cultural, va spori competitivitatea sectorului și va construi un viitor sector cultural vibrant, robust și sustenabil.

Pentru ca proiectul sa aibă o strânsă legatură cu piața muncii, s-a hotărât să se înființeze un Comitet Național al Stakeholderilor (National Stakeholders Committees), care să participe la interviuri, focus-grupuri și întâlniri, cu scopul de a identifica și analiza nevoile de competențe, lacunele și lipsurile care afectează domeniul și să identifice tendințele forței de muncă în acest sector.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *