free download 78 travel guides written by experts

AGERPRES are corespondent de presa la Roma

Agenţia Naţională de Presă are din această săptămână corespondent extern de presă şi la Roma, în baza unui acord de parteneriat încheiat recent cu publicaţia Emigrantul. Noul corespondent AGERPRES îşi va exercita profesia fără a obţine o contraprestaţie materială.

AGERPRES s-a orientat spre reducerea costurilor suplimentare ce ar fi rezultat din obligaţiile salariale si de natură administrativă, într-o perioadă în care doreşte să îşi extindă numărul de corespondenţi din străinătate, fără a pune presiune pe bugetul instituţional. În acelaşi timp, strategia Agenţiei vizează implicarea în parteneriate cu publicaţii ale comunităţilor de români din străinătate, astfel încât românii din diaspora să beneficieze de servicii de presă profesioniste şi echilibrate.

”Unul dintre obiectivele pe care le-am stabilit în acest an este creşterea numărului de corespondenţi ai AGERPRES în cele mai importante capitale ale Europei. Italia a fost una dintre primele opţiuni pentru că acolo întâlnim şi o comunitate foarte importantă de români. În acelaşi timp, vorbim şi de o diminuare a cheltuielilor agenţiei, ce ar rezulta din obligaţiile salariale pentru un corespondent plătit. Acesta este unul din paşii pe care AGERPRES îi face pentru o mai mare apropiere faţă de diaspora românească, dupa parteneriatele cu Asociaţia Arthis din Belgia si FEDROM din Spania, pe care sperăm să le aprofundăm în continuare. Astfel, ajutăm şi presa romanească din străinatate, cu beneficii inclusiv pentru Agenţia Naţională de Presă”, a declarat Directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi.

Bucuresti, 05.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *