Baby Boom Show Virtual

AGERPRES a lansat proiectul editorial „Expo 2015”, dedicat Expozitiei Universale Milano 2015

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a lansat proiectul editorial „Expo 2015”, dedicat Expoziţiei Universale Milano 2015, care va începe la 1 mai. Timp de şase luni în secţiunea Sci&Tech din site-ul public www.agerpres.ro vor fi publicate materiale sub genericul „EXPO 2015”.

Conţinutul jurnalistic va reflecta întreaga manifestare expoziţională, ce are ca temă „Hrănirea planetei, Energie pentru viaţă”, cu accent pe evenimentele de la pavilionul românesc.

AGERPRES este partener media al evenimentului Expo Milano 2015, iar hashtagul folosit pe reţelele de socializare, pentru acest eveniment, este #EXPO2015.

Expo Milano 2015 își propune să devină un forum global, având în prim plan provocările alimentare ale secolului al XXI-lea, printre care eradicarea foametei și asigurarea dreptului la o alimentație sănătoasă și sigură prin producerea, într-o manieră durabilă, a alimentelor necesare pentru o populație mondială ce se așteaptă să ajungă la nouă miliarde în 2050. La expoziţie vor fi abordate subteme precum: știința și tehnologia în serviciul securității și calității alimentare, știința și tehnologia în serviciul agriculturii și a biodiversității, inovația în filiera agroalimentară, educația alimentară, alimentația pentru un nivel mai bun de trai, alimentația în culturi și etnii, solidaritatea și cooperarea alimentară.

România este cel de-al cincilea stat înscris la eveniment şi cel de-al 81-lea stat semnatar al contractului de participare, pavilionul ţării noastre având o suprafaţă de 887 mp şi fiind situat în zona centrală a expoziţiei.

Aproximativ 29 de milioane de oameni, cu o medie zilnică de 160.000 de persoane, sunt aşteptaţi în cele 184 de zile ale evenimentului, conform estimărilor organizatorilor. La Expo Milano 2015 vor fi reprezentate 145 de țări (94% din populația mondială, 7 miliarde de oameni) și trei organizații internaționale (ONU, UE și FAO), precum şi alte organizații de diferite tipuri.

Bucuresti, 28.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *