Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Agentul secret

Josefh Conrad
Editura Aldo Press
Review by Rudi

In aparenta un roman simplu al unui romancier fascinant de la care ne-au ramas cateva capodopere: Josefh Conrad.

Josefh Conrad (1857–1924) – pe numele adevarat Teodor Jozef Konrad Korzeniowski – a fost fiul unui mic mosier polonez. Englez de origine poloneza, a scris in limba tarii de adoptie – engleza. A dus o existenta aventuroasa care si-a pus amprenta si i-a inspirat intreaga opera.

Josefh Conrad  este „unul dintre maestrii recunoscuti ai literaturii engleze; e un mare stilist, pe care nu-l sperie regulile severe ale elocintei” (A.J. Guerard).
Tehnica lui narativa creeaza iluzia trairii pe viu. Printre altele, s-a spus despre el ca e un vizionar cu proprietati halucinatorii.

Agentul secret este considerat a fi primul roman de spionaj. Tema este inca, din pacate, de actualitate: lumea terorismului. Actiunea se petrece la sfarsitul secolului al XIX-lea, in Londra. Personajul principal, Verloc, este diametral opus a ceea ce inseamna de regula agent secret. De o corporalitate imensa, iese complet din tiparele acestei „meserii“.
Chiar daca e o poveste fictiva cu agenti dubli si interese statale importante, Agentul secret ascunde o realitate dura, analizata cu sange rece, dar si cu putin umor. Este o carte care va impresiona in mod sigur cititorul.
Va veti convinge ca e asa numai citind Agentul secret.
Veti descoperi cu siguranta de ce trebuie sa cititi acest palpitant roman de spionaj si aventura.

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro si poate aparea pe site.

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *