Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Agentia Nationala a Functionarilor Publici semnaleaza asupra necesitatii absolvirii

studiilor de lunga durata pentru secretarii de comune

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici face următoarele precizări în legătură cu termenul limită privind absolvirea studiilor de lungă durată pentru secretarii de comune:

Prin adoptarea Ordonanţei de urgenţă nr. 90/2009, termenul până la care secretarii de comune pot absolvi o formă de învăţământ superior de lungă durată în specialitatea juridică sau administraţie publică a fost prelungit până la data de 31 decembrie 2010. Măsura a fost motivată pentru a evita imposibilitatea ocupării funcţiilor vacante, imposibilitate determinată de blocarea ocupării prin concurs a posturilor, şi, implicit, imposibilitatea asigurării continuităţii serviciului public.

Ordonanţa de urgenţă mai sus menţionată a modificat reglementările legislative anterioare care impuneau secretarilor de comune obligaţia ca în termen de 3 ani, respectiv până la data de 19 iulie 2009 să finalizeze studiile necesare ocupării funcţiilor publice.

„Din datele primite din teritoriu rezultă că la nivelul judeţului Braşov din totalul de 46 de funcţii publice ocupate, de secretar de comună, 35 sunt ocupate de persoane care au studii absolvite, 9 persoane sunt în curs de absolvire şi 2 persoane nu au fost înscrise la o formă de învăţământ superior în specialitatea prevăzută de lege. În judeţul Argeş dintr-un total de 95 funcţii publice de secretar de comună, 68 sunt ocupate de persoane care au studii absolvite, 13 sunt ocupate de persoane în curs de absolvire a unei forme de învăţământ superior şi 11 persoane nu au fost înscrise la o formă de învăţământ superior în specialitatea necesară, 3 posturi fiind vacante. Şi exemplele ar putea continua la nivelul fiecărui judeţ. Subliniez asupra necesităţii finalizării studiilor la termenul prevăzut de cadrul normativ şi reafirm importanţa asigurării continuităţii şi coerenţei serviciului public la nivel local”, a precizat preşedintele ANFP, domnul Andras Szakal.

Bucuresti, 05.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *