metalshow

Agentia Nationala a Functionarilor Publici a eliberat pana acum 506 avize

pentru stabilirea functiilor publice

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a demarat în data de 19 iulie 2010, acţiunea de avizare privind stabilirea funcţiilor publice din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice locale.

Având în vedere noile măsuri legislative privind restructurarea administraţiei publice locale şi reducerea cheltuielilor bugetare locale, autorităţile şi instituţiile publice locale trebuie să-şi stabilească noua structură organizatorică, atribuţiile şi condiţiile specifice pentru fiecare post.

Totodată Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, conform legii, după primirea solicitărilor şi după verificarea documentaţiei primite, avizează noile modificări.

În vederea acordării avizului, la nivelul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici s-au constituit 14 comisii de avizare, compuse din câte 3 membri. Pentru a veni în sprijinul autorităţilor publice locale, ANFP acordă în cadrul acestor comisii consultanţă de specialitate, iar pe site-ul ANFP a fost creată o secţiune în care se regăsesc instrucţiuni privind avizarea, precum şi o planificare a tuturor instituţiilor publice.

Până în data de 21 iulie 2010 Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a acordat un nr. de 506 avize pentru 11.660 funcţii publice, din care 1.213 funcţii publice de conducere dintr-un total de 3.227 unităţi administrativ-teritoriale din cele 41 de judeţe şi din municipiul Bucureşti.

„Asigur autorităţile şi instituţiile publice de tot sprijinul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, ca un efort comun depus în scopul eficientizării şi creşterii calităţii actului managerial, astfel încât până la data de 16 august 2010, modificările organigramelor să fie aprobate”, a declarat preşedintele ANFP, domnul Andras Szakal.

Bucuresti, 23.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *