free download 78 travel guides written by experts

AGAO si AGEA la BCR

Astazi a avut loc Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor la BCR avand ca unic punct pe Ordinea de zi “Completarea Consiliului de supraveghere al BCR SA prin alegerea de noi membri”.

Consiliul de Supraveghere este compus 7 membri din care 5 au fost desemnati, conform Actului Constitutiv al BCR, de Erste Bank, actionarul majoritar iar ceilalti 2 trebuie desemnati de catre cele cinci Societati de Investitii Financiare (SIF) actionare la BCR. Ca urmare a voturilor exprimate de actionari, Adunarea Generala a Actionarilor nu a aprobat completarea celor doua locuri vacante din Consiliul de Supraveghere. Aceasta intrucat cele 5 SIF au nominalizat 4 candidati, ceea ce nu concorda cu prevederile Actului Constitutiv. Acesta stipuleaza ca pentru cele doua locuri vor fi nominalizati doi candidati de catre SIF-uri, care actioneaza impreuna pentru acest unic scop. In momentul in care cele cinci SIF-uri vor face o nominalizare valida (2 candidati din partea tuturor celor 5 SIF-uri), va fi convocata o noua AGOA pentru alegerea acestora ca membri ai Consiliului de Supraveghere al BCR S.A.

Consiliul de Supraveghere isi poate desfasura activitatea chiar si cu 5 membri avand in vedere ca este intrunit cvorum-ul necesar. Acestia sunt: Andreas TREICHL, CEO al Erste Bank; Peter KISBENEDEK, CFO al Erste Bank; Herbert JURANEK, Directorul Departamentului de Organizare & IT Erste Bank; Bernhard SPALT, Directorul managementului de risk al Erste Bank si Daniel DĂIANU, profesor de economie.
Andreas Treichl este Presedintele Consiliului de Supraveghere, pozitia de vicepresedinte fiind ocupata de Peter Kisbenedek.

Tot astazi a avut loc si Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor la BCR, in cadrul careia actionarii au aprobat completarea Actului Constitutiv al BCR S.A. cu o prevedere care permite prestarea de catre BCR a unor operatiuni in mandat si pentru alte institutii de credit/financiare din cadrul Erste Grup sau din afara acestuia.

Bucuresti, 17.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *