creative night talks

Aforti Exchange înregistrează o cifră de afaceri record după 7 luni de operațiuni în România, cu 2 ani mai devreme decât în Polonia

Fintech-ul polonez Aforti Exchange, care oferă servicii de schimb valutar online, a atins o cifra de afaceri de aproximativ 3 milioane EUR în doar 7 luni de la stabilirea operațiunilor în România. Ca și comparație, același rezultat a fost realizat în Polonia după 32 de luni de la începerea operațiunilor de lansare în 2011.

În noiembrie 2017, la doar 2 luni de operațiuni în România, antreprenorii români au schimbat de 50 de ori mai multă monedă prin intermediul Aforti Exchange decât în aceeași perioadă de timp după stabilirea operațiunilor în Polonia.

Dinamica de creștere a Aforti Exchange
Polonia vs. Romania in primele luni de la stabilirea operațiunilor

Dinamica de crestere a Aforti Exchange

“România a depășit așteptările noastre în ceea ce privește dinamismul pieței. Considerăm că antreprenorii români sunt foarte receptivi pentru a încerca noi soluții financiare și pentru a explora alternative la serviciile bancare tradiționale. Am aflat că românii sunt, de asemenea, destul de pregătiți în domeniul tehnologiei și la curent cu cele mai noi tendințe digitale, ceea ce reprezintă un mare potențial pentru Aforti și planurile noastre de extindere a operațiunilor în România”, a declarat Aleksandra Wodzisławska, Președinte al Consiliului de Administrație Aforti Exchange SA.

Cu sediul în Varșovia, Polonia, Aforti Exchange face parte din grupul financiar Aforti Holding, listat din 2011 pe piața NewConnect a Bursei de Valori din Varșovia. Aforti Exchange România a fost prima companie din cadrul Grupului înființată în străinătate, urmată de Aforti Exchange Bulgaria. Ca și un următor pas în strategia de expansiune, Aforti va lansa în România Aforti Finance, un IFN pentru start-up-uri și IMM-uri.

“Contrar presupunerii generale, companiile cu operațiuni de import – export nu reprezintă baza noastră principală de clienți. Vedem un număr mare de clienți români, în special la nivel de IMM-uri, care livrează sau contractează servicii în străinătate și au nevoie de acces rapid la valute. Cifrele impresionante de creșteri arată adevăratul potențial al antreprenoriatului românesc”, a declarat Dorin-Claudiu Sterie, Country Manager la Aforti Exchange România.

În 2017, pe toate piețele de operațiuni, au fost schimbați 90,6 milioane EUR prin intermediul platformei Aforti Exchange. În primul trimestru al anului 2018, compania avea o cifră de afaceri de 46 milioane EUR, ceea ce reprezintă mai mult de 50% din rezultatul pentru întregul an precedent.

Despre Aforti Exchange Romania

Aforti Exchange, prin intermediul platformei sale online www.afortiexchange.ro, oferă antreprenorilor români o alternativă modernă și sigură pentru schimbul de valută. Platforma oferă soluții simple pentru IMM-uri, microîntreprinderi, precum și persoane fizice autorizate care au nevoie de acces permanent la diferite valute pentru a-și satisface nevoile de afaceri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *