Afla tot ce trebuie sa stii despre schele metalice si importanta lor pe santierele de constructii

Toti constructorii stiu ca pentru orice lucrare de construire sau renovare este nevoie de schele metalice rezistente, deoarece in caz contrar ar fi imposibil ca buna desfasurare a construirii unui edificiu sa aiba loc.

De ce sunt acestea importante si cum pot se gasesc cele mai sigure, veti afla din randurile urmatoare.

Schele metalice, intre trecut si prezent

Schelele sunt structuri metalice provizorii folosite pentru ridicarea unor lucrari de constructie la inaltime. Ele au fost inventate in Antichitate, ca sisteme complex de construire a diferite cladiri, folosite in toate constructiile. Initial, acestea nu erau facute din metal, ci din lemn foarte rezistent, de la lemnul de esenta tare, la bambus. Aceste suporturi aveau rolul de a-i ajuta si proteja pe muncitori, oferind in acelasi timp si un suport fix pentru constructiile inalte, pana la finalizarea acestora.

sursa foto: lucinvest.ro

Utilizate in Egiptul Antic, aceste schele reprezentau echipamentul necesar construirii renumitelor piramide. Cum era firesc, cu timpul lemnul a fost inlocuit in construirea acestora de materiale mai rezistente, care asigurau si o mai buna desfasurare a lucrarilor.

In prezent, materialul exclusiv din care schelele sunt fabricate este metalul, iar proiectarea acestora se face in asa fel incat asamblarea si dezasamblarea lor sa se poata face cu usurinta si cu rapiditate.
Aproape toate metalele folosite pentru schele sunt galvanizate. Un tip revolutionar de schele sunt cele facute din polimeri si combinatii de fibra de sticla. Interesant este ca de la inventarea schelelor, mare parte din sctructura lor a ramas aceeasi. Pana in zilele noastre, acestea continua sa fie o parte integranta si indispensabila in procesul constructiilor.

Constructiile foarte inalte ar fi imposibile azi fara schelele metalice utilizate de constructori. De fapt, exista mai multe materiale fara de care anumite cladiri nu ar fi existat, asa cum exista si constructii care aparent ar fi fost imposibil de construit. Printre cele mai caudate se numara:

Casa Operei din Sydney

Constructia de pe continentul Australian este una de referinta in intreaga luma, iar designul ei neobisnuit nu a fost, la prima vedere nici fezabil, nici usor de construit deoarece sfida multe dintre legile fizicii.
Cladirea se remarca in special prin arhitectura flamboyanta, una despre care multi specialisti spunea ca este imposibil de realizat. A durat opt ani pentru ca ideile arhitectilor sa fie puse in practica si alti trei ani pentru ca placile din ceramica special sa fie fabricate.

Burj Khalifa

Si cladirea din Dubai este un punct de referinta pentru lumea arhitecturala si nu numai. Atunci cand o cladire are o inaltime de 828 metri, vantul este una dintre cele mai mari provocari pentru aceasta. Insa inginerii au reusit sa gaseasca o solutie la aceasta problema si sa construiasca una dintre cele mai impresionante cladiri din lume, care merita vazuta macar o data in viata.

sursa foto: lucinvest.ro

Alegeti schele metalice de la furnizori de incredere

Dincolo de planurile arhitectilor si de ideilor lor ingenioase, futuriste si spectaculoase, nimic nu ar fi posibil daca nu ar exista schelele, fie acestea schele metalice ori din alt matrial. Fie ca este vorba despre o casa cu un singur etaj sau de o cladire cu mai mult de 10 etaje, este nevoie ca materialele utilizate sa fie unele de calitate.

Lucinvest.ro este o firma specializata in comercializarea de echipamente de cea mai buna calitate pentru constructii, de la schele metalice, la cofraje si unelte sau scule. Daca nu doresti achizitionarea unor astfel de echipamente, poti opta pentru o schela de inchiriat, una de buna calitate care sa te ajute sa obtii rezultatele dorite.

Articol de Adrian S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *