metalshow

Afla cum. De ce modul in care facem ceva decide rezultatul actiunii

Dov Seidman
Editura Litera

Acum multi-multi ani sa vinzi produse sau servicii era mai usor. Dar multe s-au schimbat. Ce conteaza cel mai mult astazi? Dov Seidman ne spune ca important este modul CUM facem ceva. Comportamentul – cum facem ceva – este cel care conteaza cel mai mult in zilele noastre.

„Nu nivelul si dimensiunea fac ca o institutie sa fie sustenabila, dupa cum a demonstrat-o si colapsul marilor conglomerate financiare. Ceea ce conteaza mai degraba este modul in care isi conduce afacerile – cum relationeaza cu angajatii, cu actionarii, clientii, furnizorii, mediul, societatea si cu generatiile viitoare.” (p. 20)

„In aceasta diferenta – intre a putea si a trebui­ – se afla un pas extraordinar de important catre a reusi intr-o lume a lui CUM: Adevarata libertate nu consta in lipsa restrictiilor. Adevarata libertate consta in transcenderea tiparelor de gandire bazate pe reguli.” (p. 165)

„ (…) in prezent, ceea ce spui despre tine trece in plan secund, lasand in prim-plan modul in care le oferi clientilor o experienta plina de satisfactii si de incredere.” (p. 225)

„Definita mai simplu, cultura este modul in care functioneaza practic lucrurile, modul in care sunt luate efectiv deciziile, compuse e-mailurile, castigate si acordate promovarile, si de asemenea modul in care sunt tratati oamenii zi de zi.

Si conteaza. Cultura reprezinta o trasatura unica de caracter a unei companii, fluxul sau vital. Ea prinde viata cu fiecare dintre realizarile companiei, cu modul in care membrii sai fac fata dificultatilor, contribuie la dezvoltarea ei si reactioneaza la perioadele de recesiune, iau deciziile cele mai grele si isi sarbatoresc victoriile cele mai marete.” (pp. 321-322)

Volumul acopera o sumedenie de aspecte si modalitati in care CUM va poate ajuta sa ajungeti acolo unde va doriti. Cartea contine o sumedenie de exemple concrete pentru fiecare capitol in parte facand astfel notiunile usor de inteles. Mai mult, veti regasi grafice sau figuri care sa va ajute sa va fixati notiunile.

„Afla cum. De ce modul in care facem ceva decide rezultatul actiunii” este structurata in mai multe parti distincte: se porneste de la „Cum eram si cum ne-am scxhimbat”, se ajunge la „Cum gandim”, „Cum ne comportam”, si se incheie cu o parte intitulata „Cum conducem”.

Cartea este practica, foarte interesanta, usor de citit si de urmarit. Le este utila si celor care lucreaza in companii, celor aflati la inceput de drum, dar si celor aflati in pozitii de conducere sau care se gandesc sa isi lanseze afaceri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *