free download 78 travel guides written by experts

AFI Palace Cotroceni va gazdui a cincea editie a Trofeului Pellegrini la scrima

Vineri, 16 mai, AFI Palace Cotroceni va fi locul de desfășurare al concursului de scrimă Trofeul Pellegrini. Competiția ajunge astfel la a cincea ediție și include probele de floretă seniori, feminin și masculin.

Finalele acestei competiții se vor disputa în zona patinoarului din AFI Palace Cotroceni, de la ora 17:00. Apoi, premierea sportivilor câștigători va fi făcută de actuali și foști performeri ai scrimei românești.

Sportivii care vor concura pentru Trofeul Pellegrini vor fi din ţară, respectiv concurenţii la floreta masculită, dar şi din Spania, Franţa, Ucraina, Republica Moldova, respectiv concurentele pentru floreta feminină.

Bazele scrimei românești au fost puse de către familia Pellegrini, în frunte cu Romeo Pellegrini, cel care a debutat ca antrenor al Clubului Sportiv Energia în anul 1976. El a fost exponentul celei de-a treia generații Pellegrini care moștenea pasiunea pentru scrimă, atât bunicul său, cât și tatăl fiind organizatorii primelor nuclee de scrimă din țară. Printre sportivii pregătiți de aceștia se numără Ana Pascu, în prezent președintele Federației Române de Scrimă, și campionii olimpici Maria Vicol și Tănase Mureșanu.

Rezultatele dedicării familiei Pellegrini în acest domeniu au apărut în scurt timp, elevii lor câștigând numeroase titluri și medalii la toate categoriile de vârstă din cadrul Campionatelor Naționale. Gimnaștii antrenați de Romeo Pellegrini au adus și primele rezultate internaționale la turneul de tineret „Prietenia” și la Campionatele Mondiale de Tineret de la Stuttgard și Laussane. Printre sportivii campioni la Jocurile Olimpice și la Campioanele Mondiale și Europene se numără multiplele medaliate Dorina Mihai, Cătălina Gheorghițoaia, Irina Covaliu.

AFI Palace Cotroceni are o lungă tradiție în sprijinirea performanțelor sportivilor români. Printre ultimele inițiative organizate până acum se numără și Săptămâna Campionilor, o săptămână dedicată celebrării sportului românesc și a campionilor acestuia.

Pentru mai multe informații despre noutățile din AFI Palace Cotroceni puteți accesa pagina de web www.aficotroceni.ro sau pagina oficială de Facebook AFI Palace Cotroceni.

Bucuresti, 14.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *