Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

AFI Palace Cotroceni invita elevii si studentii la ateliere experimentale

in cadrul programului „Scoala Altfel”

Cu ocazia ediției 2015 a programului educațional „Școala Altfel”, organizat în perioada 6-10 aprilie 2015, AFI Palace Cotroceni își așteaptã tinerii vizitatori cu un program dedicat, prin organizarea unei serii de activitãți științifice interactive.

În cadrul celor patru tipuri de ateliere, AFI Palace Cotroceni încurajeazã cunoașterea unor elemente din mediul înconjurãtor și nu numai, fiecare având activitãți personalizate pe categorii de varstã.

Astfel, timp de cinci zile, micii și marii exploratori sunt așteptați în centrul comercial pentru a experimenta în cadrul laboratoarelor dedicate învãțãrii neconvenționale.

Atelierele vor avea la bazã discipline precum geografie, fizicã aplicatã, arte vizuale și sociologie.

În cadrul atelierului de geografie, copiii vor avea ocazia sã contribuie la construirea unui oraș verde de 3 metri pãtrați, cu ajutorul unor specialiști în planificare teritorialã, care le vor explica principiile de bazã și criteriile pentru ca orașul sã fie ecologic.

De asemenea, în cadrul aceluiași atelier, vizitatorii vor descoperi cum se produce o eclipsã solarã, cum pot fi refolosite materialele care în mod normal sunt destinate coșului de gunoi, dar și cum se produce erupția unui vulcan.

La atelierul de fizicã aplicatã, se va explica și arãta ce înseamnã energia verde, cu ajutorul unor obiecte tematice, precum panouri solare, instalații eoliene și roboți alimentați cu energia produsã pe loc.

În plus, participantii vor avea ocazia sã înțeleagã fenomenul levitației în câmpul magnetic și sã analizeze structura sunetului.

Atelierul dedicat artelor vizuale va consta în reproducerea unui studio fotografic, în care exploratorii vor descoperi diferite lumi, cu ajutorul echipamentelor foto-video specifice și a programelor dedicate.

Nu în ultimul rând, la atelierul de sociologie și prevenire vor fi organizate activitãți axate pe comportamente și studii sociologice, prin intermediul cãrora copiilor le va fi explicat cum funcționeazã creierul uman, care sunt tipurile comportamentale și cum pot fi recunoscute și multe alte lucruri interesante.

Programul „Școala Altfel” se organizeazã în fiecare an în AFI Palace Cotroceni, și vine în întâmpinarea copiilor cu o serie de activitãți educative și recreative. Anul acesta, vizitatorii de toate vârstele vor avea ocazia sã descopere mediul înconjurãtor și fenomenele aferente, cu ajutorul unor experimente inedite.

Știind cã prin exercițiu și joacã tinerii acumuleazã informațiile mai usor, atelierele vor fi organizate într-un mediu relaxat, AFI Palace Cotroceni reprezentând locul ideal pentru desfãșurarea acestor activitãți.

Continuând seria evenimentelor dedicate tinerilor, în perioada vacanței de Paște, elevii sunt invitați în continuare în AFI Palace Cotroceni pentru a participa la „Sãptãmâna Creativitãții”, program bazat pe un concurs de desene creative, cu tema „Știința în viața mea”. Aceasta se va desfãșura timp de 4 zile, în perioada 13 – 16 aprilie, și va fi adresat elevilor din clasele I-IV, V-VIII și IX-XII. Nu în ultimul rând, distracția va continua pentru cei mici și în weekendul 17 – 19 aprilie, când LEGO îi va provoca la o misiune specialã NINJAGO: sã descopere daca sunt Ninja.

Pentru mai multe informaþii despre noutãþile din AFI Palace Cotroceni puteþi accesa pagina de web www.aficotroceni.ro sau pagina oficială de Facebook AFI Palace Cotroceni.

Bucuresti, 02.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *