Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Afaceri mai agile cu ajutorul virtualizarii

Noutăţi din domeniul virtualizării infrastructurilor IT au fost prezentate la Conferinţa de Tehnologie Agora

Grupul Agora a organizeazat ieri, 24 martie 2010, Conferinta de Tehnologie Agora cu tema Virtualizare. Evenimentul a avut loc la Hotel Ramada Majestic din Bucureşti.

Virtualizarea este o tehnică de creare a unei versiuni virtuale a unei resurse, cum ar fi a unui sistem de operare, a unui server, a unui dispozitiv de stocare sau a unei resurse de reţea.

Astăzi, virtualizarea este în top. Folosind virtualizarea, se ajunge ca, prin intermediul unei aplicaţii soft, să se separe partea logică de partea fizică. Se virtualizează servere de mail, de date, baze de date – şi toate prin soft.

Dl. Marius Vasile, Systems and Technology Group Storage Manager, IBM România a deschis seria de prezentări, susţinând faptul că „pentru o infrastructură dinamică avem nevoie de trei componente: virtualizare; efiecienţă din punct de vedere al consumului şi optimizarea din punct de vedere al workload-ului”.

În continuare, dl. Alexandru Tecuceanu, Solutions Architect, Sun Microsystems explică: “ Virtualizarea este, de fapt, o necesitate apărută, în principiu, din utilizarea ineficientă a resurselor de calcul. unde există un nivel de baze de date, un nivel de aplicaţii şi un mediu de accesare web, se pot consolida aceste trei aplicaţii într-o singur mix, unde avem un singur nivel de baze de date, un nivel de aplicaţii, un nivel de acces, şi tot acest mix instalat pe un singur server; această modalitate pot duce la o utilizare de până la 70% a resurselor”.

Ecosistemul de virtuzalizare DELL a fost prezentat de către dl. Dan Bogdan, Enterprise Consultant: „Noi avem o filozofie – eficient enterprise. Aceasta înseamnă că soluţiile promovate de noi trebuie să fie soluţii care să răspundă la acea cerinţă, în special a departamentului financiar, de reducere a costurilor prin standardizare şi simplificare. Virtualizarea nu este doar la nivel de server, ci şi la nivel de stocare şi a zonei de interconectare”.

În cea de-a doua parte a evenimentului, dl Sebastian Vijeu, Microsoft Technology Evangelist, spune că „virtualizarea este acel element care va fi indispensabil pentru noi IT-iştii. Conceptul dynamic data center se referă la rapiditate şi costuri reduse. Vrem să dăm business-ului agilitate”.

Dl. Dan Popa, Business Development Manager Information Management Infrastructure Solutions Star Storage, a vorbit despre optimizarea infrastructurii IT cu ajutorul desktop-urilor, folosind o soluţie bazată pe platforma Vmware View 4. „Din punct de vedere al costurilor, datorită licenţierii concurente şi duratei de viaţă prelungită a echipamentelor prin utilizarea thin client, care sunt şi eficiente energetic, VMware View reduce costurile până la 50%”.

În încheiere dl. Mihai Tănăsescu, Technical Consultant Acceleris System Integration, a vorbit despre virtualizarea mediului de lucru folosind tehnologia thin-client. „Soluţia VDI – Virtual Desktop Infrastructure asigură o tranziţie de la PC la thin client insesizabilă, beneficiile utilizatorului regăsindu-se în securitate şi mobilitate”.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Smart FM, Agora News, IT Trends şi Digital Trends. Alţi parteneri: Byblos, iNES, DigiSign.

Bucuresti, 25.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *