free download 78 travel guides written by experts

Afaceri cu 95% mai mari pentru Pomponio in 2007

Compania Pomponio, liderul segmentului de constructii industriale din judetul Alba, si unul din producatorii importanti de betoane si prefabricate din beton din Ardeal, a realizat anul trecut afaceri in valoare de 92,7 milioane lei, in crestere cu 95% fata de cifra de afaceri din anul 2006, potrivit rezultatelor preliminare pentru anul 2007. Pomponio a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri in valoare de 92,7 milioane lei, in crestere cu 95% fata de aceeasi perioada a anului 2006, când cifra de afaceri a companiei a fost de 47,6 milioanelei, conform datelor preliminare ale companiei.

„Avem rezultate de business foarte bune si suntem foarte mândri de acest lucru. Succesul de care ne bucuram se datoreaza unei serii de factori prielnici, printre care conditiile meteo favorabile domeniului constructiilor in 2007, respectiv sezonului lipsit de ploi, dar mai ales unor factori pragmatici, respectiv investitiilor pe care le-am facut, prin achizitionarea si deschiderea unor noi unitati de productie, la Turda si Simeria”, a declarat Luca Anversa, Presedintele companiei Pomponio.

Anul trecut, profitul companiei a ajuns la 11,7 milioane lei, in crestere cu 350% in comparatie cu profitul de 3,4 milioane lei inregistrat de Pomponio in anul 2006, conform datelor preliminare ale companiei. Mentionam ca aceste date sunt inca neauditate si neconsolidate la nivel de grup conform IFRS.

„Fara indoiala am putea enumera printre motivele care ne-au adus aceste succese si strategia de business, care a inclus utilizarea eficienta a resurselor in    activitatile desfasurate, un management al costurilor centrat pe departamente, precum si  optimizarea achizitionarii de materii prime”, a subliniat Luca Anversa.

In prezent, compania Pomponio poate furniza betoane si prefabricate din beton pe o raza de 200 de km, prin punctele de lucru pe care le detine in Cluj, Alba, Sebes, Simeria si Turda. Toate statiile de betoane detinute in prezent indeplinesc standardele ISO 14001 de protectie a mediului, ceea ce reprezinta reducerea pâna la zero a emisiilor de praf si de zgomot, dar si reciclarea rezidurilor de beton proaspat.

Compania va lansa anul acesta o Oferta publica initiala primara de vânzare de actiuni si urmeaza ca actiunile oferite sa reprezinte 25% din capitalul social al companiei, dupa majorarea de capital prin Oferta. In prezent, capitalul social al societatii este 4.385.000 lei, corespunzand unei valori nominale a actiunilor de  0,1 lei.

Potrivit presedintelui companiei Pomponio, Luca Anversa, motivul lansarii Ofertei l-a reprezentat atragerea de fonduri necesare dezvoltarii companiei.

Pentru consiliere si intermediere in procesul de listare, Pomponio a optat pentru serviciile EFG Eurobank Finance si EFG Eurobank Securities.

Bucuresti, 1.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *