free download 78 travel guides written by experts

Aero Vodochody Cehia a depus oferta finala,

imbunatatita si irevocabila pentru privatizarea IAR Ghimbav

Marţi, 2 decembrie 2008, Aero Vodochody Cehia a depus la sediul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului oferta finală îmbunătăţită şi irevocabilă pentru preluarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la IAR Ghimbav.

În data de 16 decembrie 2008 expiră valabilitatea ofertei AVAS de vânzare a pachetului de 64,89% din acţiunile societăţii IAR Ghimbav. În perioada următoare, în urma analizei ofertei finale, AVAS va hotărî cu privire la încheierea unui contract de vânzare – cumpărare de acţiuni.

Reamintim că în data de 15 septembrie 2008, AVAS a înregistrat două oferte pentru preluarea IAR Ghimbav. Ambele companii îşi arătaseră interesul pentru preluarea IAR Ghimbav şi prin transmiterea de scrisori de interes, urmate de realizarea propriului audit asupra societăţii. Cel de-al doilea ofertant, respectiv Marcovici Capital Ltd Israel, a fost exclus de la procesul de privatizare deoarece documentele de participare nu au îndeplinit condiţiile impuse prin Dosarul de prezentare.

IAR S.A. Ghimbav este o societate deschisã ale cărei acţiuni sunt tranzacţionate pe piaţa de capital. AVAS deţine un pachet de 64,89% din acţiunile societăţii. Obiectul de activitate al companiei braşovene îl reprezintă construcţia şi reparaţia de aeronave.

Bucuresti, 05.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *