free download 78 travel guides written by experts

Adu-ți bucătăria în anul 2020 cu cele mai noi tendințe de design interior

Petreceți destul de mult timp în bucătărie, fie să gătiți pentru cei dragi, fie să vă faceți o cafea dimineața sau pur și simplu adorați acel spațiu pe care l-ați transformat în unul confortabil și primitor? Atunci trebuie să vă aliniați noilor tendințe de design interior, astfel încât bucătăria să capete un aspect și mai modern.

În 2020, specialiștii în amenajări interioare sunt la extreme. Se poartă albul și griul pe toată suprafața spațiului sau combinațiile de culori tari. Și mobila trebuie să fie diferită, căci masa pătrată, acoperită cu mușama, nu mai e la modă.

Dacă spațiul vă permite, o puteți înlocui cu una rotundă, peste care să așezați diverse forme care să servească drept suport pentru farfurii, tacâmuri, pahare. Completați aspectul cu modele fresh de scaune de bucătărie, în diferite nuanțe, forme și modele. Nu uitați nici de spațiile de depozitate, pe care le puteți alege în funcție de dimensiunea pe care o are bucătăria. Înlocuiți electrocasnicele doar dacă optați pentru mobilă care presupune încorporarea lor și nu se potrivesc ca dimensiuni.

Iată ce se poartă în 2020 în materie de design interior pentru bucătării:

Bucătăria albă în totalitate, ideală pentru open-space

modelMobilier, masă, scaune, obiecte decorative, chiar și… farfurii. Moda cu „totul alb” pare să revină, însă într-o formă mult mai modernă. Dacă sunteți de părere că o puteți întreține fără să ai prea multe bătăi de cap, o astfel de bucătărie este extrem de elegantă și chic.

Albul va fi principal în culorile din decor și este ideal pentru a oferi senzația de spațiu, în special dacă aveți o bucătărie mică. Această nuanță, de alb pur sau de alb crem, vă va ajuta să obțineți un efect vizual foarte puternic.

Pe lângă faptul că oferă ideea de un spațiu mult mai larg, bucătăria decorată în tonuri deschise reflectă eleganță și rafinament pentru întreaga casă, mai ales dacă vorbim de open space.

bucatarie 2020 tendințe de design interior

Bucătăriile în culori tari

La extrema cealaltă, firele vesele și active preferă varianta bucătăriei decorată în culori vii. În acest caz, dacă alegeți să folosiți coloristică, îmbinați-le în așa fel încât să existe nuanțe complementare. O bucătărie modernă galbenă, combinată cu detalii în portocaliu și roșu va crea ideea de spațiu mult mai primitor decât orice altă încăpere din casă, Cu aceste nuanțe de culori veți face ca bucătăria să transmită bucurie, vivacitate și, mai ales, căldură.

Dacă spațiul nu este foarte mare, atunci printre culorile pe care le alegeți trebuie să se regăsească una ca fiind principală. De exemplu, pe lângă bej puteți adăuga verde sau portocaliu și veți obține un spațiu vesel care va părea mai mare decât este de fapt.

Bucătăria într-un spațiu mic, dar util și cochet

Dacă bucătăria este una foarte mică și alăturată spațiului din living sau dacă locuiți într-o garsonieră nu înseamnă că nu puteți face miracole prin amenajarea interioară. Primul pas este să încercați să valorificați orice colț care poate servi drept spațiu de depozitare.

Nu încărcați bucătăria cu piese de mobilier, ci așezați aparatele electrocasnice și mobila astfel încât să economisiți spațiu. Le puteți suprapune și puteți folosi articole care să fie detașabile, precum o masă în perete care să se poată ridica ori de câte ori serviți prânzul sau cina. Scaunele pot fi și ele pliabile, pentru a face economie de spațiu. Le găsiți pe cele potrivite pe scauneonline.ro.

Culoarea cea mai folosită în bucătăriile mici moderne este albul, datorită efectului său vizual de a arăta ca un spațiu mai mare. Lumina vă va ajuta și ea să obțineți efectul de încăpător pentru a vă putea bucura de o bucătărie cochetă, chiar și atunci când este limitată ca spațiu.

 

Tendințele anului 2020 aduc în prim plan simplitatea, rafinamentul dat de piesele de mobilier lucios și de valorificarea oricărui spațiu disponibil. Apelați la trucuri precum suprapunerile și nu vă sfiiți să puneți cuptorul cu microunde peste mașina de spălat vase, de exemplu.

Nu faceți abuz de obiecte de mobilier, căci riscați să constatați mai apoi că sunt nefolositoare și vă ocupă prea mult spațiu inutil. Nu în ultimul rând, alegeți ceea ce vă place și creați un spațiul exact pe gustul dumneavoastră!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *