free download 78 travel guides written by experts

Adrian Botan este noul Presedinte ADC*RO

Adrian Botan este noul Presedinte Art Directors Club Romania

Art Directors Club Romania (ADC*RO) s-a infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate, punand in legatura profesionistii din industria de comunicare vizuala din Romania.

Misiunea Asociatiei Art Directors Club Romania este de a imbunatati standardele de calitate si integritate in domeniul comunicarii vizuale si de a promova la nivelul industriei si al opiniei publice importanta acestor standarde.

Adrian Botan este Deputy Managing Director si CEE Creative Director McCann-Erickson. Acesta declara despre proiectul in care este implicat :

“Art Directors Club este unul dintre cele mai surprinzatoare proiecte care s-au intamplat in industrie in ultimii ani. Doisprezece oameni furiosi (pe atunci) s-au asezat la aceeasi masa si au decis sa isi doneze timpul urmasilor urmasilor lor.

Scoala era un proiect necesar la vremea aceea, cand pe piata era o discrepanta mare intre cererea si oferta de oameni pregatiti. Astazi, conditiile s-au schimbat radical si ne confruntam in mod neasteptat, pe langa criza economica, cu o criza a creativitatii in publicitatea romaneasca.

Cred ca e important intai sa recunoastem asta si apoi sa ne propunem sa avasam dincolo de Scoala, venind si cu alte proiecte care sa faca industria asta la fel de sexy si de interesanta cum era la inceputul anilor 2000. Si pentru ca vrem sa fim mai competitivi, am decis sa largim baza ADC prin invitarea unor noi membri din industrie. Asteptati-va, deci, sa primiti curand vesti din partea noastra.”

Adrian Botan a studiat arhitectura si design la Institutul "Ion Mincu" din Bucuresti, iar in 1995 s-a angajat asistent fotograf, si apoi designer intr-un mic shop romanesc de design.

In 1997 lucra la DMB&B (care mai tarziu a devenit D’Arcy), unde a fost jumatate din echipa care a castigat la Golden Drum primul premiu pentru Romania. In 1998 a ajuns la McCann-Erickson si de atunci nu a mai plecat.

De-a lungul celor peste 7 ani in care a condus departamentul de creatie, echipa sa a castigat peste 100 de premii de creativitate si eficienta in toate festivalurile cunoscute, iar McCann-Erickson a fost numita Agentia anului de sase ori, in trei competitii. In 2003 si 2005, agentia a intrat in Top 100 Gunn Report, iar anul trecut a devenit prima agentie romaneasca care a intrat in Topul 50 modial al agentiilor creative.

Botan este membru fondator ADC*RO si tutore al Scolii ADC*RO. Acesta preia conducerea clubului de la Serban Alexandrescu, membru fondator ADC*RO si Creative Director Headvertising.

Unul dintre proiectele ADC Romania este Scoala ADC*RO, o scoala de concept, dedicata tuturor tinerilor interesati de domeniul publicitatii. Acest proiect, aflat in 2010 la cea de-a treia editie, este o initiativa a Uniunii Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR), organizat de Millenium Communications.

Inscrierile pentru cea de-a treia editie a Scolii ADC*RO se pot face online, pe site-ul scolii www.scoalaadc.ro, pana la 1 septembrie 2010. Participantii vor avea de rezolvat un brief, in urma evaluarii tuturor inscrierilor urmand sa fie admisi in cadrul Scolii ADC*RO 60 de studenti. Cursurile vor incepe la 1 octombrie 2010 si se vor desfasura pe parcursul a 12 saptamani, pana in februarie 2011.

Bucuresti, 26.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *