free download 78 travel guides written by experts

Administrare mai eficienta prin virtualizare

Noutati din domeniul virtualizării vor fi prezentate la Conferinţa de Tehnologie Agora

Agora Group organizează mâine, 10 martie 2011, Conferinţa de Tehnologie Agora cu tema Virtualizare. Evenimentul va avea loc la Hotel Intercontinental din Bucureşti, sala Rapsodia, începând cu ora 9.30.

La o primă estimare, actualizarea bazei de echipamente IT deţinute de o companie înseamnă înlocuirea maşinilor uzate sau defectate cu altele noi. Ei bine, tehnologia şi contextul de criză prelungită au ajuns să impună deja alte soluţii. Este vorba, evident, de virtualizare.

Care ar fi avantajele? În primul rând, acestea sunt legate de administrarea mai simplă a echipamentelor. În mod logic, sunt necesari mult mai puţini oameni. Oamenii calificaţi sunt din păcate tot mai puţini şi, în consecinţă, costurile legate de resursele umane sunt tot mai mari.

În al doilea rând, modul în care se administrează un echipament virtual este mult mai simplu decât în cazul unuia fizic. Introducerea nivelului de abstractizare pentru componenta hardware simplifică substanţial procesele de instalare şi configurare. O copie într-un moment dat a unei maşini virtuale se realizează mult mai simplu decât un backup pentru o maşină fizică.

Prin virtualizare, infrastructura IT va fi utilizată mult mai eficient. De exemplu, potrivit studiilor realizate de Gartner, într-un mare datacenter, se utilizează în medie numai 40% din puterea serverelor din cadrul acestuia. Virtualizarea şi soluţiile enterprise dedicate permit o mai bună utilizare a resurselor fizice disponibile per echipament, precum şi partajarea acestora între toate echipamentele din cadrul organizaţiei, indiferent că e vorba de servere, storage, desktop-uri sau aplicaţii.

Reducerea consumului de energie este un alt beneficiu care trebuie să-l avem în vedere. Pare puţin important, dar pentru un centru de date cu câteva mii de echipamente care operează simultan, o reducere, de exemplu, de 70% a efectivelor de echipamente fizice prin introducerea tehnologiilor de virtualizare, economia de energie va deveni semnificativă.

Conferinţa Agora dedicată soluţiilor de virtualizare va aduce în faţa audienţei furnizori de astfel de soluţii, precum HP România, Fujitsu, NetApp, Star Storage, SoftLine, care să ajute pe oricine să atingă dezideratele expuse mai sus, totul cu costuri minime.

Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media PRwave, PRwave Directory, MediaLook, Smart FM, Agora News, IT Trends şi Digital Trends. Alţi parteneri: ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign.

Bucuresti, 09.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *