Shadow

adidas lansează primii pantofi Futurecraft 4D, creați cu ajutorul tehnologiei Digital Light Synthesis

– adidas se asociează strategic cu Carbon pentru a crea primul model de pantofi pentru performanță realizați cu ajutorul luminii și oxigenului –
– tehnologia Digital Light Synthesis permite adidas să proiecteze produse personalizate pentru performanță, transformând imaginația în realitate –
– adidas va crea  pantofi de înaltă performanță, printr-un proces rapid și personalizat cu ajutorul tehnologiei Digital Light Synthesis, și va realiza mai mult de 100.000 de perechi până la sfârșitul anului 2018 –

Herzogenaurach, 07 aprilie 2017: Prin angajamentul său de a ajuta sportivii să facă diferența în sporturile pe care le practică, astăzi, adidas lansează Futurecraft 4D, primii pantofi de înaltă performanță din lume care au talpa realizată cu ajutorul luminii și oxigenului prin Digital Light Synthesis, o tehnologie Carbon. Futurecraft 4D reprezintă o realizare adidas Futurecraft – demersul adidas pentru a defini viitorul fabricării produselor prin explorarea noilor tehnologii, a designului și a colaborării pentru a le oferi atleților cele mai bune produse. Talpa Futurecraft 4D este rezultatul a 17 ani de cercetare a alergării și a devenit realitate printr-un proces digital inovator de creare a pantofilor, care a eliminat necesitatea prototipurilor tradiționale sau a matriței. Cu noua tehnologie, adidas produce articole sport pentru performanță printr-o modalitate complet diferită, fară să altereze calitatea și lasă în urmă imprimarea 3D, aducând procese diferite în fabricarea produselor sport.


Eric Liedtke, adidas Group Executive Board Member Responsible For Global Brands, a declarat:
“Cu Digital Light Synthesis, depășim limitările trecutului, și ne aventurăm într-o nouă eră a proiectării și fabricării de produse, posibilă datorită datelor culese de la atleți și a proceselor agile de fabricație. Prin trasarea acestui nou curs pentru industria noastră, dăm frâu liber creativității – transformăm nu doar ceea ce facem, ci și cum o facem.”

Digital Light Synthesis este un proces tehnologic revoluționar, dezvoltat de Carbon, care folosește proiecția digitală a luminii, optică permeabilă la oxigen și rășini lichide programabile pentru a genera produse polimerice durabile și de înaltă performanță. Futurecraft 4D reprezintă prima utilizare de către adidas a Digital Light Synthesis, și următorul pas pe care brandul îl face în realizarea unui design și a procesului de fabricație bazate pe datele culese de la atleți. Cu o ambiție de a crea un pantof de alergare superior, adidas a analizat toate datele despre alergare pe care le deținea pentru a integra zone funcționale în talpa realizată prin intermediul Digital Light Synthesis. Spre deosebire de orice tehnologie de fabricație tradițională, Digital Light Synthesis permite adidas să abordeze cu precizie nevoile fiecărui atlet în ceea ce privește mișcarea, amortizarea, stabilitatea și confortul integrate într-un singur element. Platforma unică Carbon, ce utilizează rășini programabile oferă performanțe de neegalat în ceea ce privește durabilitatea materialului și capacitatea de reacție elastică. adidas va oferi trei sute de perechi de pantofi Futurecraft 4D unui număr restrâns de persoane, în aprilie 2017. Mai mult de 5000 de perechi de pantofi vor fi comercializați în sezonul de toamnă / iarnă 2017, urmând lansări noi în sezoanele următoare.

Digital Light Synthesis a fost creată de Carbon, o companie din Silicon Valley care are ca activitate crearea de produse revoluționare prin utilizarea de hardware, software și știința moleculară. Această nouă interpretare a procesului de fabricație permite designerilor, oamenilor de știință și inginerilor de sport din echipa adidas să transpună cele mai complicate modele din imaginația lor în realitate. Mai important, depăsește limitările metodelor alternative de producție (exemplu: imprimarea 3D), acestea fiind: viteza redusă de producție, calitate inferioară a suprafețelor și restricțiile legate de culoare și material. Fără aceste limitări impuse de metodele convenționale de producție, acum adidas poate oferi consumatorilor mai rapid decât oricând cele mai bune și inovatoare produse.

Prin Futurecraft, adidas a început în anul 2014 explorarea metodelor alternative de producție ca un instrument pentru a schimba modul în care produsele sunt create. Un an mai târziu, a lansat Futurecraft 3D Runner, primii pantofi de alergare cu talpă printată 3D. Astăzi, adidas revoluționează metodele alternative de producție având ca partener compania Carbon. Marca se angajează să producă la scară largă pantofi folosind tehnologia Digital Light Synthesis. adidas va continua să lucreze cu partenerul său Carbon pentru dezvoltarea de noi materiale și utilaje care vor face posibile noi inovații. Digital Light Synthesis va deveni o parte integrantă a Speedfactory, oferind consumatorilor produse performante personalizate, adaptate particularităților fizice și nevoilor lor individuale.

Dr. Joseph DeSimone, Carbon Co-Founder si CEO, a declarat:
“Deși tehnologia a reușit să influențeze și să îmbunătățească aproape orice aspect al vieții noastre, când vine vorba de procesul de fabricație încă se utilizează aceleași patru etape care alcătuiesc ciclul de dezvoltare a produsului – proiectare, prototip, instrument, producție. Carbon a schimbat acest lucru, a revoluționat etapele mergând direct de la proiectare la producție. Noi îi ajutăm pe ingineri și designeri să creeze acele modele imposibil de realizat până acum, și susținem companiile să inoveze, iar FutureCraft 4D reprezintă dovada că se poate. Parteneriatul nostru cu adidas va fi simbolul revoluției digitale în domeniul fabricării produselor, schimbând modul în care bunurile sunt create, tehnologizate, produse și livrate.”

Pentru mai multe informații vizitați adidas.com/futurecraft, urmăriți #futurecraft pe twitter și Instagram sau consultați news.adidas.com/RO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *