free download 78 travel guides written by experts

Acum la editura LEDA „Prietena Diavolului” de Peter Robinson

„Prietena Diavolului” de Peter Robinson

· Cărţile lui Peter Robinson sunt prezenţe constante pe listele New York Times Bestseller
· Drepturile de traducere au fost achiziţionate în peste 19 ţări din întreaga lume
· Serialul inspirat de detectivul Alan Banks, personajul principal din thrillerele lui Peter Robinson, este difuzat de un bine-cunoscut post TV din Marea Britanie

„O carte excelentă… Un scriitor de primă mână.” – Washington Post Book World

„ROMANELE LUI PETER ROBINSON SUNT ADEVĂRATE OPERE DE ARTĂ — PALPITANTE, EVOCATOARE ŞI PROFUND NUANŢATE.” – Dennis Lehane

Într-o dimineaţă de martie, la marginea unei stânci ce se înalţă deasupra mării, o femeie numită Karen Drew este găsită în scaunul ei cu rotile, cu gâtul tăiat. În Eastvale, în aceeaşi dimineaţă, într-un labirint de alei înguste aflat în spatele unei pieţe, este descoperit trupul lui Hayley Daniels, violată şi strangulată.

Două crime… două oraşe… Dar, pe măsură ce se adună suspecţii, indiciile şi pistele false, cele două cazuri se dovedesc a fi legate între ele. Iar întrebarea care se pune este: oare câţi criminali sunt implicaţi în comiterea lor?

„Seria de romane debordând de mister şi suspans ce îl au ca erou pe detectivul Alan Banks sunt, pur şi simplu, cele mai bune de pe piaţă în momentul de faţă. Încercaţi unul şi veţi vedea că am dreptate.” – Stephen King

„Unul dintre cei mai valoroşi şi pasionanţi scriitori actuali… Intrigile şi stilul romanelor sale sunt întotdeauna alerte, vioaie şi abil construite.” – Seattle Times

Traducere din limba engleză şi note de Ruxandra Ana
ISBN: 978-973-102-385-4
Format: 10,5×17,5 cm, 528 pagini, copertă broşată cu folio
Preţ: 39,90 lei
Colecţia: Thriller LEDA

Peter Robinson este unul dintre cei mai celebri autori de romane poliţiste de azi, cărţile sale figurând constant pe listele de bestselleruri internaţionale, fiind traduse deja în nouăsprezece limbi şi câştigând numeroase premii atât în Marea Britanie, cât şi în Statele Unite şi Canada.

S-a născut în 1950 în Yorkshire, Marea Britanie, şi, după ce şi-a obţinut licenţa în literatură engleză la Universitatea din Leeds, a emigrat în Canada. Aici şi-a continuat studiile la Universitatea din Windsor, Ontario, apoi la Universitatea York din Toronto, unde şi-a luat şi doctoratul.

Este bine-cunoscut pentru seria de romane poliţiste care îl au ca erou principal pe inspectorul Banks şi a căror acţiune se desfăşoară în oraşul fictiv Eastvale din Yorkshire.

În prezent, Peter Robinson locuieşte în Toronto, şi ocazional ţine cursuri la diferite colegii şi universităţi, vorbindu-le studenţilor despre cum se scrie un roman poliţist.

Bucuresti, 03.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *