free download 78 travel guides written by experts

Activitati desfasurate in prezent in cadrul centrului Bucuresti-Ilfov

Persoanele diagnosticate cu afecțiuni oncologice, precum și aparținătorii acestora, au posibilitatea de a beneficia, gratuit, de serviciile oferite de către specialiştii Centrului Regional Bucureşti-Ilfov pentru terapie integrativă, consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer. Acesta este înființat în cadrul Proiectului ”Rețea multinațională pentru terapie integrativă, consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 -2013, "Investește în oameni!”.

Obiectivul general al proiectului este crearea unei rețele de centre cu acoperire multiregională pentru consolidarea capacității, competențelor şi stimei de sine a persoanelor diagnosticate cu cancer. Obiectivele specifice ale proiectului includ: sensibilizarea societăţii civile referitor la problematica reintegrării sociale a persoanelor diagnosticate cu cancer; informarea societăţii civile asupra prevenirii cancerului şi promovarea stilului de viaţă sănătos prin campanii de conştientizare; consiliere şi terapie oferită persoanelor diagnosticate cu cancer în cadrul centrelor regionale nou formate; identificarea celor mai bune practici existente la nivel european şi sprijinirea iniţiativelor transnaţionale şi a parteneriatelor la nivel european în vederea ralierii reţelei multiregionale de centre la reţelele europene de profil pentru dezvoltarea resurselor umane şi crearea unei pieţe inclusive de muncă.

În prezent, în cadrul centrului Bucureşti-Ilfov se urmăreşte realizarea cât mai multor activităţi de socializare cu persoanele diagnosticate şi aparţinătorii acestora. Persoanele diagnosticate cu cancer simt nevoia de a comunica şi a interacţiona cu cei aflaţi în situaţii similare, ceea ce are atât un rol informativ, cât şi terapeutic. Schimbul de experienţă are rol mobilizator pentru foarte mulţi pacienţi şi împlineşte nevoia generală de interacţiune socială, de normalitate a relaţiilor sociale. În plus, contactul cu alţi oameni îl ajută să iasă din izolarea în care l-a împins, poate, disperarea şi să se reconecteze la lume, la viaţă.

În data de 17 ianuarie a avut loc o întâlnire cu doamna doctor Raluca Diaconu, pacienţi şi aparţinători centrului Bucureşti-Ilfov. Aceasta a oferit informații celor prezenți despre experiența proprie în domeniul sănătății, a exemplificat și a accentuat importanța medicinei de familie în traseul pacientului. Participanții au fost rugaţi să se prezinte,oferind posibilitatea ca fiecare să-și exprime nelămuririle și interesele în domeniul sănatății. Următoarea întâlnire de acest gen este programată în data de 2 februarie 2012, când este invitată doamna doctor Ileana Popescu pentru a participa la o discuţie cu beneficiarii.

În cadrul centrului se vor organiza şi activităţi de terapie ocupaţională care urmăresc sprijinirea persoanelor diagnosticate cu cancer şi a aparţinătorilor acestora la un nivel care să le permită să efectueze activităţile necesare unui trai armonios, cu scopul creşterii calităţii vieţii. Prin aceste activităţi se doreşte atenuarea şocului psihic legat de diagnostic şi efectele secundare ale tratamentului, optimizarea stării de bine la revenirea pacienţilor neoplazici în societate, prin trecerea de la inactivitate la activităţi crescute şi stimularea gândirii pozitive.

În viitorul apropiat se vor organiza întâlniri de socializare (jocuri, proiecţii de film, activităţi diverse, terapia prin umor, discuţii libere între cei prezenţi etc).Vom organiza module de terapie ocupaţională care vor cuprinde ateliere creativ-lucrative, activități recreative și activități educative. Unul dintre aceste module va fi terapia prin arte combinate care va reuni pictura, muzica, jocul şi teatrul (prin încercarea de a procura mai multe bilete la o piesă de teatru pentru persoanele diagnosticate şi aparţinători).

Cei interesaţi de serviciile şi activităţile ce se desfăşoară în cadrul centrului pot contacta unul din specialişti zilnic, între orele 10-19, la sediul din strada Dobrogeanu Gherea, nr.150, sector 1, sau la numărul de telefon 021 2693277.
//www.informatiicancer.ro/ro/articole/activităţi-desfăşurate-in-prezent-in-cadrul-centrului-bucureşti-ilfov

Bucuresti, 18.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *