free download 78 travel guides written by experts

ACER – Nr.1 pe piata notebook-urilor din Romania

ACER Inc. a inregistrat in primul semestru al anului 2008 creşteri spectaculoase: 30.6% venitul consolidat, 39.5% venitul operaţional. Astfel ACER rămâne al treilea producător de pe piaţa globală a PC-urilor (sursa: Gartner data, Q4 2007) şi işi consolidează poziţia de lider in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), conform analizei institutului Gartner. Trendul ascendent al companiei la nivel mondial este confirmat de rezultatele pozitive din România, anunţate in cadrul conferinţei de presă de astăzi. ACER şi-a intărit poziţia de lider pe piaţa notebook-urilor din România unde ocupă in prezent [in prima jumătate a anului 2008] locul 1 – cu o cotă de piaţă de 19%, iar pe segmentul videoproiectoare, se situează pe locul 3 cu o cotă de piaţă de 14.6%. Segmentul LCD este si el in Top5, ACER ocupand locul 4 cu o cotă de piaţă de 8.7%.
 
Concentrându-şi toate resursele pe 3 direcţii: Mobilitate (ACER fiind lider constant pe segmentul de notebook-uri), Enterprise (soluţii pentru afaceri mici şi mijlocii), Convergenţă (toate formele de convergenţă intre PC, TV şi alte tipuri de echipamente), ACER a reuşit să genereze noi oportunităţi şi surse de venit. “Rezultatele financiare confirmă faptul că suntem producătorul de PC-uri cu cel mai accelerat ritm de creştere pentru al patrulea an consecutiv”, declara Gianfranco Lanci, Preşedintele ACER Inc.

Rezultatele financiare ale ACER Inc. pe primul semestru şi, respectiv, al doilea trimestru din 2008 sunt următoarele:

Sem. I 2008

Sem. I 2007


Creştere

Trim. 2 2008

Trim. 2 2007


Creştere

Venitul consolidat


US$8.14B


US$6.23B

30.6%


US$4.03B


US$3.02B

33.5%

Venitul operaţional


US$175.94M


US$126.17M

39.5%


US$87.57M


US$63.30M

38.3%

PAT


US$189.66M


US$246.76M

-23.1%


US$94.38M


US$64.01M

47.5%

Notă: Venitul consolidat al ACER Inc. include veniturile de la alte companii pe care ACER Inc. le deţine în proporţie de cel puţin  50%, şi deja deduce orice venituri între ACER Inc. şi aceste companii pentru aceste companii pentru a evita dubla contabilizare.

In luna martie a.c., ACER a semnat un contract definitiv pentru achiziţionarea E-TEN (TAIEX 2432), creatorul şi producătorul de dispozitive mobile inteligente cu recunoaştere mondială.

Achiziţia companiei E-TEN va permite companiei ACER să joace un rol cheie în dezvoltarea pieţei dinamice şi cu evoluţie rapidă a dispozitivelor rapide inteligente  precum şi cea a dispozitivelor ultra rapide în viitor şi va ajuta ca soluţiile mobile de vârf ale ACER să ajungă catre un public şi mai larg.

Achiziţia a fost unanim aprobată de consiliile directoare ale E-TEN şi ACER şi este supusă condiţiilor standard de definitivare, incluzând obţinerea acordului Adunării Anuale a Acţionarilor şi a Legislatorilor Guvernamentali. 
Se aşteaptă ca achiziţia să se definitiveze în trimestrul al treilea al anului 2008.
Segmentul mobil evoluează constant. Pentru a fi cu un pas înaintea schimbărilor, tehnologia şi aplicaţiile trebuie să se adapteze la nevoile reale ale afACERilor şi ale consumatorilor. 

Achiziţionarea  E-TEN se încadrează în strategia de expansiune a ACER şi urmează recentei achiziţii a Gateway şi Packard Bell, consolidând şi mai mult poziţia acesteia pe segmentul de comunicaţii mobile aflat în evoluţie rapidă, şi completează gama de soluţii mobile a ACER.

Cu o reputaţie solidă în cercetare şi dezvoltare şi cultura orientată către client a ambelor companii, îmbinată cu puterea de marketing considerabilă şi acum mondială a ACER, E-TEN va ajuta ACER să exploreze şi să dezvolte soluţii complet noi pentru comunicaţiile mobile.

„Această tranzacţie strategică este încă un reper important în îndelungata istorie de inovaţii a ACER”, a spus J.T. Wang, CEO ACER Inc. “Achiziţia companiei E-TEN dezvoltă dimensiunea globală a ACER asigurându-ne o prezenţă puternică şi foarte credibilă pe segmentul comunicaţiilor mobile.”

„Se estimează că piaţa mondială a smart phone-urilor va creşte cu peste 30% până în 2011”, a adăugat Gianfranco Lanci, Preşedinte al ACER Inc. "ACER va creşte competitivitatea pe segmentul ultra mobil, îmbinând tehnologiile calculatoarelor personale şi ale comunicaţiilor”.

Bucuresti, 02.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *