Kinodiseea

Acasa. Italia sau Romania?

Realitatea Tv trimite la Roma cea mai puternica echipa de jurnalisti si analisti politici.  Mihai Tatulici, Emil Hurezeanu, Doru Buscu, Adrian Ursu si Robert Turcescu vor fi in capitala Italiei pentru a realiza in premiera o emisiune despre situatia romanilor din Italia, acum, intr-unul din momentele de impas ale relatiilor romano-italiene.

La emisiunea “Acasa. Italia sau Romania?” transmisa in direct  de la Roma luni, 23 februarie vor participa cei mai cunoscuti ziaristi italieni, dar si reprezentanti ai organizatiilor civice ale comunitatii romanesti. Realitatea TV isi incepe demersul jurnalistic de la ideea ca nu poti culpabiliza un popor pentru faradelegile unor reprezentanti ai sai. In Italia sunt sute de mii de romani care au ales sa munceasca cinstit si care in acest moment sunt tratati ca hoti de portofele, violatori si criminali. Ca o confirmare a faptului ca suntem in mijlocul evenimentelor si transmitem pentru telespectatorii Realitatea Tv de-acolo de unde se intampla cu adevarat lucruri importante, la Roma se asteapta luni vizita ministrului de externe, Cristian Diaconescu.

Reacţia presei din Peninsulă cu privire la români, atitudinea italienilor faţă de români, precum şi atitudinea politicienilor din cele două ţări vor fi principalele teme ale unei alte ediţii speciale transmise de Realitatea Tv în direct de la Roma, luni seară, 23 februarie, în intervalul 21.30-24.00 (ora României).

Subiectul crizei romanilor din Italia si a furiei italienilor fata de romani ramane de actualitate in aceste zile la Realitatea Tv. Un alt exemplu este editia speciala a emisiunii “Adevar sau provocare” de sambata, 21 februarie, de la ora 18:45, cand Mihai Tatulici si Mirela Voicu vor transmite in direct de la Roma, Madalin Voicu si Bogdan Chirieac vor comenta de la Bucuresti viata romanilor italieni, dar mai ales a rromilor ale caror probleme nici italienii si nici romanii nu au reusit sa le rezolve.Si nu de acum, ci de 7 secole!

Bucuresti, 20.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *