metalshow

Academia de Studii Economice si Siveco

Recent, la Academia de Studii Economice, a fost  demarat programul de master "Managementul Întreprinderii şi al Teritoriului" (MIT), o nouă specializare ce oferă posibilitatea perfecţionării şi acumulării de noi cunoştinţe pentru manageri, specialişti şi experţi din domenii de interes la nivel naţional şi european – mediul de afaceri, administraţie şi servicii publice de interes general.

Ceremonia de deschidere a beneficiat de prezenţa unei audienţe foarte numeroase: reprezentanţii Ambasadei Franceze la Bucureşti, ai corpului profesoral al ASE, al Universităţii d'Artois din Franţa, ai comunităţii de afaceri româno-franceze.

Promotor al ideii de utilizare a e-learning-ului în cadrul programelor de Master organizate de ASE, MIT oferă cursanţilor libertate şi flexibilitate, ei putând învăţa practic oricând şi oriunde dacă dispun de o conexiune la Internet.

Masterul internaţional "Managementul întreprinderii și al teritoriului" se va desfășura din toamna acestui an în cadrul unui parteneriat între Academia de Studii Economice București, Universitatea d'Artois din Franţa și compania SIVECO România, care va asigura platforma de eLearning AeL. MIT reprezintă un master modern ce pune la dispoziţia cursanţilor şi profesorilor avantajele utilizării platformei de e-learning AeL, o soluţie de instruire eficientă ce oferă informaţiile şi abilităţile necesare la momentul la care studentul are nevoie de ele.

"Timpul este principalul inamic al omului modern, în acest război toţi încercăm să ne eficientizăm activitatea şi să câştigăm. Sistemul universitar din România urmează acelaşi obiectiv şi a găsit soluţia pentru a câştiga acest "război" -e-learning-ul. Compania noastră pune la dispoziţia studenţilor care urmează cursurile MIT platforma AeL , o soluţie premiată de 3 ori în acelaşi an de Comisia Europeană la cel mai înalt nivel: nominalizare la IST Prize, echivalentul OSCAR-ului pentru ştiinţă şi tehnologie şi apoi Honourable Mention şi Finalist la Manchester, premiile eEurope Awards pentru eGovernment. AeL este un sistem matur, care şi-a dovedit forţa în cei 5 ani de utilizare pe scară naţională" " a spus doamna Irina Socol, Director General al SIVECO Romania in cadrul ceremoniei de deschidere a MIT.

Pe platforma AeL dezvoltată de SIVECO România, sesiunile  de instruire pot fi sincrone sau autonome, desfăşurate în ritmul propriu al cursantului, comunicarea cu instructorul şi colegii de clasă făcându-se în timp real. Profesorul coordonează sesiunile sincrone, pregăteşte suportul de curs şi testele, evaluează şi sprijină cursantul permanent, el fiind cel care înscrie participanţii la cursuri, stabileşte calendarul instruirii şi modalităţile de evaluare.

Educaţia reprezintă un domeniu prioritar pentru SIVECO, soluţiile de e-learning dezvoltate pentru mediul preuniversitar din România în cadrul programului Sistem Educaţional Informatizat  şi premiile obţinute de acestea în concursurile internaţionale reprezentând o certificare a calităţii si expertizei pe care compania o deţine în această zonă.

"Platforma de e-learning AeL, utilizată în şcolile, liceele şi  universităţile din România, precum şi în companii orientate spre eficienţă în domeniul instruirii resurselor umane, susţine demersurile Academiei de Studii Economice şi a Universităţii din Artois, Franţa de a oferi cursanţilor un master bazat pe principii educaţionale moderne", declară  Doamna Irina Socol, Director General al SIVECO Romania.

Bucuresti, 2.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *